Ad Code

Responsive Advertisement

Μνημόνιο – μνημόσυνο για τους κατοίκους της Αττικής


Μνημόνιο – μνημόσυνο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου φέρνουν τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης. Η πρώτη δημοσκόπηση για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου στους κατοίκους του Νομού Αττικής, που έγινε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ηχεία ως κραυγή αγωνίας των πολιτών.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα που δίνει στη δημοσιότητα η Ελευθεροτυπία στην πρώτη της σελίδα, ένας στους 11 κατοίκους του νομού άνω των 18 ετών ή αναλογικά σχεδόν 400.000 άνθρωποι ζουν στην ανέχεια και συχνά στρέφονται για βοήθεια σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας σε εκκλησίες ή σε δημόσιες υπηρεσίες αλληλεγγύης (συσσίτια δήμων κ.ά.).

Περισσότεροι από 6 στους δέκα απάντησαν ότι έχουν μειώσει «πολύ ή πάρα πολύ» την κατανάλωση τροφίμων ή το ποσό που δαπανούσαν στο σούπερ μάρκετ.

Περισσότεροι από 7 στους δέκα έχουν στραφεί πλέον στο σπιτικό φαγητό για να εξοικονομήσουν χρήματα, ενώ το «έξω» έχει περιοριστεί δραστικά.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση