Ad Code

Responsive Advertisement

ΥΠΕΞ: Η ηγεσία της ΠΓΔΜ κωλυσιεργεί


Χωρίς λύση στο θέμα του ονόματος δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κατηγορώντας την ηγεσία των Σκοπίων ότι κωλυσιεργεί.
Όλοι συμφωνούν ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ κωλυσιεργεί, τόνισε ο κ. Δελαβέκουρας, υπενθυμίζοντας την απουσία του κ. Γκρούεφσκι από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που στέρησε τη δυνατότητα να συναντηθούν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, και κάλεσε τα Σκόπια να εστιάσουν την προσοχή τους στην υπό τον κ. Νίμιτς διαδικασία επίλυσης της διαφοράς για το όνομα και να μην ελπίζουν ότι θα παρακαμφθεί η διαδικασία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί την ίδια εποικοδομητική και θετική στάση που αναγνωρίζουν όλοι οι εταίροι μας. Πρέπει όμως, πρόσθεσε, να είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι χωρίς λύση στο θέμα του ονόματος, δεν θα υπάρξει πρόοδος στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

Όσον αφορά την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τη Συρία με το συνταγματικό της όνομα, και σε ερώτηση αν η κίνηση αυτή αποτελεί έκφραση δυσφορίας της Δαμασκού για τη σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδος - Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απάντησε πως η αναγνώριση αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις που έχει η χώρα μας με τη Συρία, με δεδομένη μάλιστα και τη στήριξη που της προσέφερε η Ελλάδα. Το θέμα δεν έχει κλείσει, σημείωσε ο κ. Δελαβέκουρρας και κάλεσε τη Συρία να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα με τρόπο που να συνάδει με τις Αποφάσεις του Συμβούλιου Ασφάλειας.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση