Ad Code

Responsive Advertisement

Ισπανία: μείωση ελλείμματος, φθηνότερη χρηματοδότηση


Η Ισπανία μειώνει το δημόσιο έλλειμμά της ταχύτερα από τις Ιρλανδία, Πορτογαλία ή Ελλάδα, προσπαθώντας να πείσει τους επενδυτές πως το έθνος αξίζει χαμηλότερα κόστη δανεισμού συγκριτικά με τις ομόλογες δημοσιονομικά χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Η ισπανική κυβέρνηση μείωσε 42% το έλλειμμά της το α’ 9μηνο, έναντι 31% μείωσης αντίστοιχα στην Ελλάδα και αύξησής του στη Πορτογαλία.
Τα νούμερα αποκαλύφθηκαν χθες καθώς οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό κατέρρευσαν στην Πορτογαλία και η Ελλάδα ανακοίνωσε πως το έλλειμμά της ήταν μεγαλύτερο απ’ ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί με συνέπεια να αυξηθεί το ασφάλιστρο κινδύνου που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση ομολόγων αυτών των χωρών έναντι των γερμανικών ομολόγων.
Οι αποδόσεις των πορτογαλικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν 27 μονάδες βάσης στο 5,96% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του μήνα. Οι ελληνικές αποδόσεις αναπήδησαν 73 μονάδες βάσης και αυτές της Ιρλανδίας αυξήθηκαν 32 μονάδες βάσης. Αντίθετα, οι ισπανικές αποδόσεις αυξήθηκαν μόλις 9 μ.β. αφήνοντας το σπρεντ έναντι των γερμανικών ομολόγων σε χαμηλό 10 εβδομάδων.
«Οι επενδυτές δείχνουν να διαφοροποιούνται έναντι των αγορών καθώς η Ισπανία υπό μία έννοια ξεχώρισε από τις άλλες» δήλωσε ο Olaf Penninga, ο οποίος διαχειρίζεται 140 δις. ευρώ στην Robeco Group του Ρότερνταμ. Τόνισε, δε, πως η θεώρησή του ισπανικού χρέους που έχει κατέστη περισσότερο εποικοδομητική.
Η Ισπανία, η οποία τον Μάιο υποχρεώθηκε να αρνηθεί τις φημολογίες πως μπορεί να ακολουθούσε την Ελλάδα ζητώντας διεθνή βοήθεια, μείωσε 5% τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, περιόρισε τις επενδυτικές δαπάνες και αύξησε τον ΦΠΑ σε μία προσπάθεια να κόψει στο μισό το έλλειμμά της μέσα σε μία διετία. Τα μέτρα αποδίδουν καθώς τα σπρεντ με τη Γερμανία έπεσαν πάνω από 25% από το υψηλό των 221 μ.β. του Ιουνίου, ενόσω τα πορτογαλικά και ιρλανδικά σπρεντ αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον τελευταίο μήνα.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση