Ad Code

Responsive Advertisement

Δημοψήφισμα ζητά ο Μουσαβί στο Ιράν


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ιράν Μιρχοσεΐν Μουσαβί αξίωσε χθες να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να κριθεί εάν ο λαός συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ανέφεραν Διαδικτυακές ειδησεογραφικές υπηρεσίες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.
"Ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα για να δούμε εάν και κατά πόσον ο λαός υποστηρίζει ακόμα τις τυχοδιωκτικές και καταστροφικές πολιτικές του", είπε ο Μουσαβί σε ανακοινωθέν του. Ο Μουσαβί αναφερόταν στο σάλο που προκάλεσε η πρόσφατη ομιλία του Αχμαντινετζάντ στην οποία αναφέρθηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τις υπόνοιες περί ανάμιξης των ίδιων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν --αν και ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι πρόκειται για μια "θεωρία που πιστεύουν ορισμένοι αμερικανοί"-- ότι ο Αχμαντινετζάντ παρουσίασε τις επιθέσεις ως έργο αμερικανών πρακτόρων, κάτι που καταδίκασε απερίφραστα ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αχμαντινετζάντ φέρεται να έχει δηλώσει επίσης ότι το Ιράν είναι, πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης ως παγκόσμια δύναμη.
"Με τέτοιες επικίνδυνες παραισθήσεις, το καθεστώς καταστρέφει όλες τις γέφυρες με τον έξω κόσμο", σημείωσε ο Μουσαβί.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι αν και ορισμένοι στον Αραβικό κόσμο μπορεί να εντυπωσιάστηκαν από τις δηλώσεις του Αχμαντινετζάντ "οι πραγματικές συνέπειες θα φανούν στην αγορά"--αναφερόμενος στις συνέπειες των κυρώσεων κατά του Ιράν.
Ο Μουσαβί και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Μεχντί Καρουμπί, που έχασαν τις προεδρικές εκλογές, κατηγόρησαν τον Αχμαντινετζάντ για νοθεία και δεν έχουν αναγνωρίσει ως και σήμερα τη νίκη του.
Ο Μουσαβί, ο Καρουμπί και δύο πρώην πρόεδροι, ο Μοχάμαντ Χαταμί και ο Άκμπαρ Χασεμί Ραφσαντζανί, αποτελούν το κουαρτέτο των πολιτικών που επιχειρούν να ηγηθούν του μετεκλογικού κινήματος διαμαρτυρίας που ονομάστηκε "πράσινη επανάσταση" αλλά απέτυχε στην απόπειρά του να ανατρέψει την κυβέρνηση ακυρώνοντας το αποτέλεσμα των περυσινών προεδρικών εκλογών.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση