Ad Code

Responsive Advertisement

Δόθηκε η προκαταβολή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά



Την «προκαταβολή» των 250 εκατ. ευρώ εισέπραξε την Τετάρτη από το ελληνικό Δημόσιο η γερμανική εταιρεία «Thyssen Krupp Marine Systems», που είχε αναλάβει τη ναυπήγηση των...
... τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214.

Η εξέλιξη κατέστη δυνατή, αφού η γερμανική πλευρά προσκόμισε στο υπουργείο Άμυνας τις βεβαιώσεις φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας (άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κατέβαλε τα οφειλόμενα στην εφορία και στο ΙΚΑ).

Η εκταμίευση των 250 εκατ. ευρώ έγινε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου είχε μεταφερθεί το σχετικό κονδύλι, έπειτα από έγκριση του υπουργείου Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό έγινε το περίφημο «closing», δηλαδή η επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ περνούν στην κυριότητα της εταιρείας «Priminvest» ιδιοκτησίας του Λιβανέζου κ. Ισκαντάρ Σαφά, παρά το γεγονός ότι αντισυμβαλλόμενο μέρος στην τριμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανών, Αράβων και ελληνικής κυβέρνησης είναι η εταιρεία Abu Dhabi Mar (το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ελέγχει σε ποσοστό 70% η πριγκιπική οικογένεια του Αμπου Ντάμπι και κατά 30% ο κ. Σαφά).

Απάντηση στο ερώτημα γιατί ο νέος επίσημος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι η προσωπική εταιρεία του κ. Σαφά και όχι η Abu Dhabi Mar (με την οποία κλείστηκε η συμφωνία και η οποία είχε αξιολογηθεί) δεν έχει ακόμη δοθεί από το υπουργείο Άμυνας.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει και η τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο πρωτότυπο υποβρύχιο που έχει ονομαστεί «Παπανικολής», που μέχρι σήμερα παραμένει ελλιμενισμένο στο Κίελο της Γερμανίας.

Αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του πληρώματος του υποβρυχίου εν πλω, το υποβρύχιο προγραμματίζεται να καταπλεύσει στην Ελλάδα και στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας την περίοδο των εορτών των Χριστουγένων.


protothema




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση