Ad Code

Responsive Advertisement

Α. Γκιουλ: Είμαι πρόεδρος και των μη μουσουλμάνων της Τουρκίας


Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι είναι ηγέτης και του χριστιανικού και εβραϊκού πληθυσμού της Τουρκίας, μετά τα σχόλια του Γερμανού ομολόγου του Κρίστιαν Βουλφ, που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, ότι «το Ισλάμ είναι πλέον κομμάτι της Γερμανίας».
«Έχουμε μη μουσουλμάνους πολίτες, έχουμε χριστιανούς και εβραίους πολίτες. Είμαι και δικός τους πρόεδρος. Δεν υπάρχει διάκριση. Σεβόμαστε τη θρησκεία και την ταυτότητα των πολιτών μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα εδώ», δήλωσε χθες ο Γκιουλ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Γερμανού προέδρου στη χώρα από το 2000.
Σε ομιλία του ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, την πρώτη Γερμανού προέδρου, ο Βουλφ τόνισε ότι οι Γερμανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής αποτελούν κομμάτι της χώρας του. Πρόσθεσε ότι είναι πρόεδρος όλων, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκο-γερμανών, προτρέποντάς τους να συμμετάσχουν ενεργά στη γερμανική κοινωνία.
«Οι συμπολίτες μας τουρκικής καταγωγής είναι καλοδεχούμενοι και ανήκουν στη χώρα μας», τόνισε ο Βουλφ, προσθέτοντας όμως πως και οι μετανάστες έχουν ευθύνη απέναντι της Γερμανίας
«Ως πρόεδρός τους, απαιτώ κάθε μετανάστης να ενσωματώνεται… στην κοινωνία μας», τόνισε ο Βουλφ. «Ουδείς χρειάζεται, ή είναι αναγκασμένος, να απεκδυθεί της πολιτιστικής του ταυτότητας και να απαρνηθεί τις ρίζες του», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχουν και προβλήματα.
«Αυτά περιλαμβάνουν την εξάρτησή τους από την κρατική βοήθεια, την εγκληματικότητα, την φαλλοκρατική συμπεριφορά, την άρνηση στην εκπαίδευση και στην πρόοδο. Βεβαίως αυτά τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνον στους μετανάστες», τόνισε ο Βουλφ.
Μολαταύτα, ο Βουλφ δήλωσε πως είναι απαραίτητο να δείχνουν υπακοή στους νόμους και το Σύνταγμα της Γερμανίας, να μαθαίνουν τη γλώσσα και να «αποδέχονται τον τρόπο ζωή μας».
Για το Κυπριακό, Βουλφ είπε: «Σαν Κοινοβούλιο, έρχεστε συχνά αντιμέτωποι με το πρόβλημα της Κύπρου. Αυτό το πρόβλημα, αυτός ο κόμπος πρέπει να λυθεί».
Αναφερόμενος στη θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία, τόνισε ότι οι χριστιανοί που ζουν σε μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη. Όπως είπε, θα πρέπει να μπορούν να διατηρούν τις εκκλησίες τους και να εκπαιδεύουν τους κληρικούς τους, σε μια έμμεση αναφορά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
«Και η χριστιανοσύνη, χωρίς αμφιβολία, ανήκει στην Τουρκία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι πολύ σημαντική αξία για την Ευρώπη.



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση