Ad Code

Responsive Advertisement

Παπανδρέου: ''Πρώτος εγώ είπα όχι στη Μέρκελ''


«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την Παρασκευή (29/10) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την πρόταση για στέρηση του δικαιώματος ψήφου των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έδωσε «μάχη» για το θέμα και κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου κορυφής και μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κυρώσεων εις βάρος των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους, ωστόσο, τόνισε ότι η λογική αφαίρεσης του δικαιώματος ψήφου είναι «απαράδεκτη». «Δώσαμε μάχη για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η γενική αναστολή του δικαιώματος ψήφου θα σήμαινε ότι χώρες της ΕΕ δεν θα είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν για κρίσιμα θέματα, όπως η ασφάλεια, η άμυνα, η κοινή αγροτική πολιτική, η ναυτιλία.
«Μια τέτοια πρόταση χτυπά το δημοκρατικό δικαίωμα των εθνών και των πολιτών μέσα στην ΕΕ» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια δημοκρατική παράδοση που η Ελλάδα θέλει να στηρίζει και όχι να υπονομεύει.
«Δεν δέχθηκα καν να τεθεί ως θέμα συζήτησης» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «με τη μάχη αυτή αποφύγαμε τα χειρότερα».
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι αποτελεί σημαντική νίκη για την ΕΕ η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας. Πρόσθεσε πως οι λεπτομέρειες του μηχανισμού θα καθοριστούν στην επόμενη σύνοδο του ΔεκεμβρίουΕπανέφερε το δίλημμα
Αναφερομένος στα εσωτερικά της χώρας ο Πρωθυπουργός επανέφερε το δίλημμα  των εθνικών εκλογών:
"Ζήτησα ψήφο ευθύνης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για να έχουμε συνέπεια και σταθερότητα στην πορεία των μεγάλων αλλαγών", τόνισε ο
πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως "το ότι ανέβηκαν τα spread δείχνει το πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας απέναντι σε κινήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια".
Σημείωσε ότι εξήγησε στους ομολόγους του τι συμβαίνει στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως "έχουν την εικόνα της βούλησης και των αποφάσεων μας, όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, αλλά και να αλλάξουμε ριζικά πρακτικές".
"Μία Ελλάδα με ισχυρή βούληση και εικόνα συνέπειας έχει μεγαλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες", τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "με τη συνέπεια μας μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα".
Αναφερόμενος στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου, σημείωσε ότι αυτό τέθηκε από το ΔΝΤ προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον να μιλάει και στο εσωτερικό με την ίδια γλώσσα, όπως στο εξωτερικό.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση