Ad Code

Responsive Advertisement

Χ. Β. Ρομπάι: «Ναι μεν, αλλά για τα Δ. Βαλκάνια»


Να «κρατήσει μακριά» από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, τις περιφερειακές συγκρούσεις στα δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνοντας πως η ευρωπαϊκή προοπτική υπάρχει, αλλά πρόκειται για «απαιτητική αποστολή».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα επισκεφθεί, σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Αλβανία.
Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι τόνισε ότι η πλήρης συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία είναι απαραίτητη προκειμένου "να κλείσει οριστικά το σκοτεινό αυτό κεφάλαιο της ιστορίας" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει χώρος για τα δυτικά Βαλκάνια στον ευρωπαϊκό οίκο. "Στο άμεσο μέλλον θα καλέσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εξετάσει το ζήτημα" τόνισε, προσθέτοντας: "Είναι αναγκαίες συνολικές μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς: δημοκρατία, καλή διακυβέρνηση, ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου. Η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα είναι απειλή για τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Η μάχη εναντίον τους πρέπει να αποφασιστική και αποτελεσματική".




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση