Ad Code

Responsive Advertisement

Καρκινογόνες ουσίες στην κόκκινη λάσπη της Ουγγαρίας


Τοξικές ουσίες όπως το νικέλιο, το κάδμιο και το αντιμόνιο εντοπίστηκαν στην κόκκινη λάσπη που διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα στην δυτική Ουγγαρία, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ Greenpeace της Αυστρίας.
"Τουλάχιστον τρία στοιχεία σε σύνολο 37 που εντοπίστηκαν μπορούν να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα στο περιβάλλον και στην υγεία: το αντιμόνιο, το νικέλιο και το κάδμιο", ανέφερε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.
Σύμφωνα με την Greenpeace η πιο σοβαρή μόλυνση παραμένει αυτή που προκλήθηκε από το αρσενικό, που ανιχνεύθηκε σε 130 mg/kg.
Ωστόσο το αντιμόνιο σε 40 mg/ kg είναι πιθανώς καρκινογόνο τρεις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Το νικέλιο, που είναι δυνητικά καρκινογόνο εντοπίστηκε επίσης σε υπερβολικές ποσότητες (270 mg/kg).
Το κάδμιο, που προσβάλλει το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, ανιχνεύθηκε σε 7 mg/kg και είναι κάτω από το όριο. Ωστόσο "για ένα έδαφος που έχει ήδη μολυνθεί με κάδμιο, ιδιαίτερα από τα λιπάσματα, το ποσό αυτό μπορεί να είναι προβληματικό", προειδοποιεί η Greenpeace.
"Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για τα υπόγεια ύδατα, δεν αναφέρεται τίποτα για τη ρύπανση του αέρα", δήλωσε ένας χημικός της Greenpeace.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση