Ad Code

Responsive Advertisement

Στο Internet ο προϋπολογισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος


Βαδίζοντας στα βήματα τoυ opengov – της ανοιχτής διακυβέρνησης που διακηρύττει η κυβέρνηση της χώρας  και με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προέβη σε μια άκρως πρωτοποριακή, για τη φιλοσοφία της, κίνηση δημοσιεύοντας τον προϋπολογισμό της για το 2010 στο Διαδίκτυο…
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανέρχονται στα 3.457.251 ευρώ και τα έξοδα περίπου 3.000 ευρώ λιγότερα, ήτοι 3.454.220 ευρώ. Από τα 17 μισθώματα που έχει η Αρχιεπισκοπή στην κατοχή της θα λάβει μισθώματα περίπου 530.000 ευρώ, με πιο προσοδοφόρο το ακίνητο που στεγάζει ξενοδοχείο επί της οδού Βαλαωρίτου 6. Όσον αφορά στα έξοδα, περίπου το 1/3 αυτών αφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής.
Ασφαλώς, έργο δικό μας δεν είναι να σχολιάσουμε τα έσοδα της Αρχιεπισκοπής (πιθανολογούμε ότι υπάρχουν άλλοι πιο αρμόδιοι από μας), αλλά αυτό και μόνο το γεγονός ότι η Εκκλησία χρησιμοποιεί τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα όπως το Διαδίκτυο για να δημοσιοποιεί τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της, χρήζει μνείας.
Να πούμε ότι μέσα στο site της Αρχιεπισκοπής, βρήκαμε και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης για την έκδοση άδειας γάμου.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση