Ad Code

Responsive Advertisement

ΧΑ: "Αγαρμπη" κατοχύρωση κερδών"


Με αφορμή... τα κέρδη των προηγούμενων δυο εβδομάδων, ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε την Πέμπτη στο επίκεντρο των πιέσεων, σε μία συνεδρίαση που αναλυτές εκλαμβάνουν ως ενδεικτική της επιφυλακτικότητας που ακόμη κυριαρχεί στην αγορά.

Σε spreads και Εθνική Τράπεζα παραμένει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον, σχολιάζουν αναλυτές, αφενός διότι η αγορά ομολόγων εμφανίζει διαθέσεις ομαλοποίησης με άμεσο αντίκτυπο στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών, αφετέρου διότι η επιτυχημένη ΑΜΚ της ΕΤΕ μπορεί να λειτουργήσει ως το «κλειδί» που θα ανοίξει ξανά τις ροές χρηματοδότησης από το εξωτερικό. 


Ο προβληματισμός ωστόσο διατηρείται, προσθέτουν, και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές «έσπευσαν» την Πέμπτη να κατοχυρώσουν κέρδη προηγούμενων ημερών, σε μία συνεδρίαση με ενισχυμένη συναλλακτική δραστηριότητα. «Είναι γνωστό ότι ο δρόμος παραμένει ακόμη δύσβατος», αναφέρουν χαρακτηριστικά, τόσο σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα συνολικά στον τραπεζικό κλάδο, όσο και αναφορικά με την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα προς το εξωτερικό έχει βελτιωθεί για την Ελλάδα, επισημαίνουν, το «στοίχημα» της δημοσιονομικής προσαρμογής παραμένει ανοικτό, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρηματιστήρια του εξωτερικού, δείχνουν να βρίσκονται σε μία περίοδο που όλο και περισσότεροι αναμένουν κάποιου βαθμού διόρθωση. Υπό αυτές τις συνθήκες, εξηγούν, συνεδριάσεις αυξημένης μεταβλητότητας θα πρέπει να αναμένονται και στο επόμενο διάστημα, όπου καταλυτικά αναμένεται να λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, και η εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του Χ.Α. 
Την Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,52% στις 1.541,79 μονάδες, πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας (-2,63%) και παρά τα κέρδη 0,81% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών. Με όγκο 58,92 εκατ. τεμαχίων, η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 160,97 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 15,03 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές), ενώ συνολικά 114 μετοχές υποχρεώθηκαν σε απώλειες, 55 ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος και 121 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Πτώση 4,61% στις 1.632,83 για τον δείκτη των τραπεζών, που επίσης σημείωσε κλείσιμο πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας. Από τη σύνθεσή του, όπου το σύνολο των τίτλων έκλεισε με απώλειες, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι ΕΤΕ και Alpha Bank, υποχωρώντας 6,41% και 6,14% στα 8,03 και 5,20 ευρώ αντίστοιχα. Ακολούθησε η Eurobank με απώλειες 5,44% στα 4,87 ευρώ, Τ.Τ. και ΑΤΕ κατέγραψα απώλειες 4,33% και 4,12%, ενώ σε μικρότερο ποσοστό υποχώρησαν οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς (-2,46% στα 3,97 ευρώ), Marfin Popular Bank (-1,83% στα 1,61 ευρώ) και Τρ. Κύπρου (-0,25% στα 3,99 ευρώ).

Πέραν των τραπεζών, από τον FTSE20 σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν μόνο οι Jumbo και Μυτιληναίος, με κέρδη 2,10% και 0,23% στα 5,83 και 4,44 ευρώ αντίστοιχα. Σε αρνητικό έδαφος, με απώλειες 3,81% και 2,22% έκλεισαν οι Ελλάκτωρ και MIG, ο τίτλος των ΕΛΠΕ υποχώρησε 2,06% στα 5,70 ευρώ, ενώ ακολούθησαν με απώλειες άνω του 1% οι Βιοχάλκο, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Coca-Cola 3E. Σε 0,82% και 0,54% διαμορφώθηκαν οι απώλειες των Τιτάν και ΟΤΕ, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 11,85 ευρώ υποχωρώντας οριακά, κατά 0,08%.



Πηγή:www.capital.gr




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση