Ad Code

Responsive Advertisement

Απελευθερώθηκαν 19 όμηροι μετά από επιχείρηση του στρατού στη Νιγηρία


Ο στρατός και η αστυνομία της Νιγηρίας απελευθέρωσαν την Τετάρτη 19 Νιγηριανούς και ξένους ομήρους σε επιχείρηση στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας, όπως ανέφεραν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.Δύο Γάλλοι, δύο Αμερικανοί, δύο Ινδονήσιοι, ένας Καναδός και δώδεκα Νιγηριανοί απελευθερώθηκαν.

«Έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες κατά τις οποίες και οι 19 όμηροι απελευθερώθηκαν», είπε η μια από τις πηγές.

Οι όμηροι απελευθερώθηκαν από επιχείρηση ειδικής κοινής μονάδας, μέλη της οποίας είναι στρατιωτικοί και αστυνομικοί, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει σαφές εάν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι οι όμηροι είναι ελεύθεροι.

Οι 19 είχαν απαχθεί στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα. Οι οκτώ είχαν αιχμαλωτιστεί σε επίθεση, αυτή την εβδομάδα, σε εγκαταστάσεις της ExxonMobil, επτά στελέχη της εταιρίας Afren Plc την προηγούμενη εβδομάδα σε επίθεση εναντίον μιας πλατφόρμας, και τέσσερις υπάλληλοι της εταιρίας Julius Berger σε άλλο επεισόδιο, σύμφωνα με τις πηγές των Νιγηριανών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί ανακοίνωσε από το Παρίσι την απελευθέρωση των δύο Γάλλων που είχαν απαχθεί τη νύχτα της 7ης προς την 8η Νοεμβρίου από πετρελαϊκή εξέδρα άντλησης πετρελαίου.

Η μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών στο νότο της Νιγηρίας, το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) είχε διεκδικήσει την ευθύνη για τις 14 από τις 19 απαγωγές.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση