Ad Code

Responsive Advertisement

Μόνο το 8% της ενέργειας στην Ελλάδα από ΑΠΕ λέει η Eurostat


Σύμφωνα με Eurostat λίγο πάνω από το 8% της ενέργειας που καταναλώνει η Ελλάδα προερχόταν από ΑΠΕ το 2008, την ώρα που ο στόχος για την χώρα είναι να προσεγγίσει το 18% μέχρι το 2020.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», πρωταθλητές στον εν λόγω τομέα είναι η Σουηδία, που ήδη καλύπτει με ΑΠΕ πάνω από το 44% των αναγκών τους, όταν ο στόχος της για το 2020 είναι να ξεπεράσει το 49%.
Ακολουθεί η Φιλανδία με λίγο πάνω από 30% και στόχο να ξεπεράσει το 38%, ενώ τρίτη έρχεται η Λιθουανία με 30% περίπου και στόχο το 40%.
Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω και στη χρήση των ΑΠΕ όσον αφορά τις Μεταφορές, με λίγο πάνω από 1% της ενέργειας που καταναλώνεται να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, την ώρα που χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία ή η Σλοβακία ξεπερνούν το 7% η πρώτη και 6% οι άλλες αντίστοιχα.
Συνολικά στην ΕΕ το 2008 το 89,7% της ενέργειας που καταναλώθηκε προερχόταν από συμβατικά καύσιμα, ενώ 5,5% παρήχθη από ΑΠΕ για θέρμανση, 4% για ηλεκτρισμό και 0,8% για μεταφορές.
Η συμμετοχή κάθε κύριου κλάδου ΑΠΕ στην παραγωγή πράσινης ενέργειας ήταν 60% υδροηλεκτρική, 21% αιολική, 17% βιομάζα, 1% ηλιακή και 1% γεωθερμική.






Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση