Ad Code

Responsive Advertisement

Αποσυρση του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν-Βιντεο


Με την παρουσία του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ ξεκίνησε την Παρασκευή (19/11) το βράδυ η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας, εκεί όπου αναμένεται να αποφασιστεί ο τερματισμός των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014.



Από ελληνικής πλευράς έχει σχολιαστεί θετικά το γεγονός ότι στη Σύνοδο βρίσκεται και η Ρωσία, αφού η Ελλάδα θεωρεί πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεργαστεί με τη ρωσική πλευρά, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να συναντηθεί με τον Ντίμτρι Μεντβέντεφ.

Είναι η πρώτη φορά που ρώσος πρόεδρος συμμετέχει σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία το 2008, ύστερα από αίτημα πολλών χωρών μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο ρώσος πρόεδρος εγκαινιάζει μια νέα περίοδο σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι αναμένεται να απευθύνει έκκληση στο ΝΑΤΟ για κατάπαυση του πυρός στη χώρα του, ενώ θα ζητήσει την επαναφορά του ελέγχου της χώρας από τις αφγανικές αρχές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει ότι το Αφγανιστάν θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και διαβεβαίωσε πως το ΝΑΤΟ θα αποσυρθεί από τη χώρα σταδιακά ως το 2014, παραδίδοντας τον έλεγχο στις αρχές της χώρας.

Όμως, παράλληλα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως θα αποστείλει για πρώτη φορά τανκς στο Αφγανιστάν τον επόμενο μήνα, μαζί με 115 στρατιώτες.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας για το Αφγανιστάν:




cosmo.gr





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση