Ad Code

Responsive Advertisement

Η Ιρλανδία θα τα καταφέρει και μόνη της


Μια μέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει βοήθεια, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στα πλαίσια του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει τη στήριξη του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει τέτοιο αίτημα και πιστεύω ότι η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει καλά.»

Την ίδια ώρα πληροφορίες από την ευρωζώνη που παρουσιάστηκαν στο Ρόιτερ, ανέφεραν ότι γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα παροχής βοήθειας στην Ιρλανδία ενώ ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η Ιρλανδία να λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.


Ωστόσο το Δουβλίνο έχει διαψεύσει επανειλημμένα τις φήμες που ήθελαν τη χώρα να ζητά ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε


Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE: «Είμαστε έτοιμοι και ελέγχουμε την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τις ιρλανδικές αρχές».


Πρόσθεσε επίσης ότι το ζήτημα με την Ιρλανδία θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα γίνει την Τρίτη.


Πάντως ο Στρος-Καν δήλωσε από τη μεριά του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για συζητήσεις σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ιρλανδία από την ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση