Ad Code

Responsive Advertisement

Ζητούν αλλαγές από τον Γιώργο



Εισηγήσεις για επιτάχυνση µεταρρυθµίσεων και διορθώσεις στο κυβερνητικό σχήµα
Στον «Καλλικράτη» και την αυτοδιοικητική ψήφο επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ, δύο 24ωρα µετά την κρίσιµη εκλογική ...αναµέτρηση της Κυριακής. Με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η κυβέρνηση υπογραµµίζει ότι ο λαός ψήφισε σταθερότητα την Κυριακή και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν στον β’ γύρο της προσεχούς Κυριακής µε αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου επισηµαίνεται ότι οι πολίτες στην πλειονότητά τους αποδοκίµασαν τη στρατηγική του αντιµνηµονίου που επέλεξε η Νέα ∆ηµοκρατία και άλλες δυνάµεις της αντιπολίτευσης. Στο ίδιο µήκος κύµατος και ο υπουργός Εσωτερικώνκαι ο υπουργός Εσωτερικών, Ι. Ραγκούσης, ανέφερε χθες ότι «την Κυριακή πρέπει να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα κάνουν πράξη τις αρχές του “Καλλικράτη”». Ωστόσο, η επόµενη ηµέρα των εκλογών βρήκε το ΠΑΣΟΚ σε µεγάλο σκεπτικισµό, καθώς παρά τις δηλώσεις ικανοποίησης για το γεγονός ότι το κόµµα άντεξε στις εκλογές της Κυριακής και κατάφερε να διατηρήσει την ηγεµονική θέση του στο πολιτικό σκηνικό, η σηµαντική υποχώρηση της απήχησής του στο εκλογικό σώµα δηµιουργεί νέα δεδοµένα.

Η αναζήτηση των αιτίων που το κόµµα υποχώρησε κατά περίπου 8 µονάδες σε σχέση µετο αποτέλεσµα των περυσινών εκλογών, σε συνδυασµό µε την απώλεια περίπου ενός εκατ. ψηφοφόρων του, προκάλεσε έντονο προβληµατισµό για το τι ακριβώς δεν πήγε σωστά. Ενόψει πάντως του β’ γύρου της Κυριακής, δόθηκε «κατεύθυνση» στα στελέχη να απέχουν από δηµόσιες κριτικές που θα µπορούσαν να επιβαρύνουν επιπλέον το κλίµα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ωστόσο, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη αναζωπύρωσε µε δηλώσεις της (στο ραδιόφωνο του Αnt1) την παλαιά κόντρα της µε τον υπουργόΟικονοµικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στον οποίο χρέωσε τουςκακούς χειρισµούς στο θέµα της περαίωσης, οι οποίοι είχαν – κατά την άποψή της – επίπτωση στο εκλογικό αποτέλεσµα εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο απολογισµός
Στη σύσκεψη της οµάδας στρατηγικού σχεδιασµού που έγινε στο Μέγαρο Μαξίµου υπό τονΓιώργο Παπανδρέου, εκτιµήθηκε ότι υπό τις συνθήκες που είχαν δηµιουργηθεί το εκλογικό αποτέλεσµα ήταν το καλύτερο που θα µπορούσε να φέρει το ΠΑΣΟΚ.Οπως όµως ειπώθηκε, το αποτέλεσµα αυτόπρέπει να αποτιµηθεί σωστάκαι σε όλες του τις διαστάσεις, προκειµένου να αποτελέσει την αφετηρία για µια νέα αρχή.

Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να αναλάβει άµεσα πρωτοβουλίες σε δυο επίπεδα για να ανακτήσει την κυριαρχία στο πολιτικό πεδίο.

Οσον αφορά τηγενικότερη κυβερνητική πολιτική, ναπροχωρήσει άµεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές και µεταρρυθµίσεις, έστω και αν αυτές προκαλέσουν αντιδράσεις, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Οπως του ανέφεραν, «να κερδίσει το έδαφος» που έχασε από το καλοκαίρι και µετά.

Οσον αφορά την ίδια την κυβέρνηση, να επιχειρήσει άµεσα ακόµη και «διορθωτικές» κινήσεις στο κυβερνητικό σχήµα για να το κάνει πιο σφιχτό και αποτελεσµατικό, ό,τι δηλαδή δεν επετεύχθη µε τον ανασχηµατισµό του Σεπτεµβρίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε ότι το δίληµµα που έθεσε ο Πρωθυπουργός για τις εκλογές της Κυριακής, «σταθερότητα ή περιπέτειες», είχε σηµαντικά θετικό αποτέλεσµα καθώς κατάφερε ενπολλοίς να συσπειρώσει τη βάσητου ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος πως «χωρίς το δίληµµα, ίσως σήµερα η εικόνα να ήταν εντελώς διαφορετική και να µη µιλούσαµε καν για όλα αυτά».

ΧΩΡΙΣ ∆ΙΛΗΜΜΑ
Η κυβέρνηση επιχειρεί να «αποχρωµατίσει» πολιτικά τον δεύτερο γύρο των εκλογών


Φρένο στο µέτωπο κατά του Μνηµονίου

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ εκτιµούν ότι ο κίνδυνος που υπάρχει τώρα για τους υποψηφίους του κόµµατος στον β’ γύρο της Κυριακής είναι να βρεθούν απέναντι σε µετωπικά σχήµατα της αντιπολίτευσης και να «σφαγιαστούν».

Γι’ αυτό και στη χθεσινή σύσκεψη της οµάδας στρατηγικού σχεδιασµού επελέγη να υιοθετηθεί η επιχειρηµατολογία ότι η ψήφος είναι αυτοδιοικητική και οι πολίτες θα ψηφίσουν για τον «Καλλικράτη», ορολογία που παραπέµπει ευθέως στο να επιλεγούν τα πρόσωπα εκείνα που έχουν την εµπειρία και τις ικανότητες, κάτι που θα ευνοούσε τους κυβερνητικούς υποψηφίους – π.χ., στην Αττική τον Γιάννη Σγουρό στην αναµέτρησή του µε τον Βασίλη Κικίλια.

Πάντως, από ορισµένες πλευρές στο κόµµα υποστηρίζεται ότι ήταν λαθεµένη επιλογή να αρθεί το δίληµµα προχθές το βράδυ αµέσως µετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσµάτων, διότι µε τον τρόπο αυτό αφυδατώθηκε πολιτικά ο β’ γύρος των εκλογών την προσεχή Κυριακή, και οι πολίτες που στήριξαν τους κυβερνητικούς υποψηφίους ενδεχοµένως να µην έχουν το κίνητρο να προσέλθουν στις κάλπες – µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τύχη των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Αλλα στελέχη επιχείρησαν να ανοίξουν το θέµα επιλογής των υποψηφίων από την Επιτροπή που είχε ορίσει ο Γ. Παπανδρέου υπό τον Θαν. Τσούρα, αλλά, όπως τονίστηκε, «αυτή είναι µια συζήτηση της επόµενης ηµέρας», δηλαδή µετά τον β’ γύρο των εκλογών.

tanea




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση