Ad Code

Responsive Advertisement

Γιώργος Παπανδρέου: Εχουμε τώρα τρία χρόνια μπροστά μας



Oριστικό τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου .


Ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών προσέφερε στην...

κυβέρνηση καθαρή τριετία για τη διακυβέρνηση της χώρας. Στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να ανταποκριθεί, παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει και το μέτωπο κατά του μνημονίου που είχε να αντιμετωπίσει. Υπό αυτήν την έννοια πιστεύουν πως δικαιώθηκαν με τη λήψη της απόφασης να θέσουν το δίλημμα για πρόωρες εκλογές καθώς τα στοιχεία που κατείχαν έδειχναν πως αν δεν έμπαινε φραγμός το ΠαΣοΚ θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα την περασμένη Κυριακή. Η ανακούφιση από το αποτέλεσμα της κάλπης δεν διήρκεσε πολύ καθώς χθες ο επικεφαλής του Εurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων. Οι δηλώσεις αυτές από κοινού με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα εντείνουν την πίεση προς το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση συνολικά.

Ο Πρωθυπουργός έχει αποκλείσει τη λήψη μέτρων που θα θίγουν το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων και επιμένει σε αυτό καθώς σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε κυβερνητικά στελέχη, παρουσία του κ. Παπανδρέου, υπάρχει μεν σοβαρή υστέρηση στα έσοδα, αλλά όχι τέτοιου βαθμού ώστε να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Πάντως, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες ότι δεν πρόκειται να παρατηρηθεί χαλάρωση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου με προοπτική την επίτευξη των στόχων. Αλλά ένα είδος χαλάρωσης σε συμφωνία με την τρόικα για λήψη κοινωνικών και αναπτυξιακών μέτρων. Ο κ. Παπανδρέου έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, το 2012 θα επιστρέψει η ανάπτυξη στη χώρα και το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά του μνημονίου. Παρά την πίεση της τρόικας, στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαίνεται πως ωριμάζει το αίτημα για αλλαγή της πολιτικής, για προβολή των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και όχι μόνο του μνημονίου. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να το συμμερίζεται και, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, όταν τελειώσει και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αρχίσει κατ΄ ιδίαν επαφές με υπουργούς που κατέχουν κρίσιμα χαρτοφυλάκια ώστε να επιταχυνθεί το έργο της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνικών παροχών, βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και αναπτυξιακής πολιτικής.
www.tovima.gr




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση