Ad Code

Responsive Advertisement

Παιχνίδια πολέμου από τις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα


Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε ένα 24ωρο από την πολεμική σύρραξη μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, και τα αμερικανικά θωρηκτά καταφθάνουν στη Σεούλ σε μια επίδειξη δύναμης προς την Πιονγκγιανγκ.

Το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο George Whashington κατευθύνεται στην χερσόνησο της Κορέας για τις προσχεδιασμένες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, οι οποίες όμως θα έχουν καίρια σημασία, καθώς οι αμερικανοί σχεδιάζουν να κάνουν επίδειξη δύναμης στην Πιονγιανγκ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι ασκήσεις αυτές θα έχουν χαρακτήρα αμυντικό, και θα αποτελέσουν μια “απάντηση” στα γεγονότα της Τρίτης (23/11), τα σοβαρότερα που έχουν σημειωθεί από τον Κορεατικό Πόλεμο.

"Θέλουμε να δείξουμε στη Βόρεια Κορέα πώς θα απαντήσουμε αν συνεχίσουν τις προκλήσεις στην Κορεατική χερσόνησο, όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πυροδοτήσουμε έναν πόλεμο”
διαβεβαιώνει ο Βίντορ Τσα, εκπρόσωπος του Νοτιοκορεάτικου στρατού.

Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή (28/11), και οι Αμερικανοί στέλνουν περίπου 28.500 στρατιώτες.

Βρέθηκαν δύο πτώματα πολιτών

Οι σοροί δύο νοτιοκορεατών πολιτών βρέθηκαν την Τετάρτη (24/11) στο νησί Γιονπονγκ όπου ξέσπασαν οι συρράξεις μεταξύ της Σεούλ και της Πιονγκγιανγκ.

Τα δύο απανθρακωμένα πτώματα ανήκουν σε δύο πολίτες γύρω στα 60, αν και οι αναφορές της Τρίτης έλεγαν πως δεν υπήρχαν νεκροί πολίτες παρά μόνο τρεις τραυματίες.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά , ενώ νεκροί είναι και δύο στρατιώτες της Σεούλ.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες σπίτια έγιναν ερείπια, και οι ένοικοι τους έχουν αναγκαστεί να τα εκκενώσουν.


cosmo.gr




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση