Ad Code

Responsive Advertisement

Καθυστερεί η επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων ανθρακωρύχων στη Νέα Ζηλανδία


Οι διασώστες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να έλθουν σε επαφή με τους 29 παγιδευμένους εργαζόμενους σε ανθρακωρυχείο της Νέας Ζηλανδίας, 24 ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό, σε απομακρυσμένη περιοχή, στην πλαγιά ενός βουνού.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία ανέφερε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης καθυστερεί, διότι οι αρχές θέλουν να βεβαιωθούν πως είναι ασφαλές να μπουν τα σωστικά συνεργεία. Τις προσπάθειες διάσωσης δυσχεραίνει επίσης ο άσχημος καιρός, που κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση από τις σήραγγες του εξαερισμού.

Οι δυσκολίες μεγεθύνουν την αγωνία των οικογενειών των ανθρακωρύχων, ηλικίας από 17 ως 62 ετών.

Η έκρηξη είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από μεθάνιο, δήλωσε ο Πίτερ Ουίταλ, διευθύνων σύμβουλος της Pike River Coal. «Οι ποιοτικοί έλεγχοι που έγιναν σε δείγματα αέρα από το ορυχείο δεν οδήγησαν σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα» είπε.

Η ισορροπία είναι «πάρα πολύ λεπτή», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή. «Δεν θα ρισκάρω κι άλλες ζωές στέλνοντας ανθρώπους κάτω» ανέφερε, εξηγώντας ότι όσο δεν είναι σαφές ότι είναι ασφαλές για τους διασώστες να μπουν, η επιχείρηση δεν μπορεί να ξεκινήσει. Ωστόσο, το μικρό μέγεθος της περιοχής, όπου θα επικεντρωθεί η έρευνα στο ορυχείο, που λειτουργεί δύο χρόνια, ίσως σημάνει ότι η αναζήτηση θα είναι σύντομη. «Χρειαζόμαστε ένα πολύ μικρό χρονικό περιθώριο για να μπούμε, να δούμε τι βρίσκεται εκεί κάτω, και να πάρουμε μια απόφαση για το τι θα κάνουμε» πρόσθεσε.

Ανάμεσα στους παγιδευμένους είναι αρκετοί Βρετανοί και Αυστραλοί.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κι είπε ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για βοήθεια από όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένου ειδικού εξοπλισμού για τον έλεγχο του αέρα από την Αυστραλία. Η Αυστραλή ομόλογός του Τζούλια Γκίλαρντ δήλωσε ότι θα παρασχεθεί όποια βοήθεια ζητηθεί από την κυβέρνησή της, προσθέτοντας πως ελπίζει σε ένα «θαύμα», όπως αυτό που συνέβη με τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους στη Χιλή.

Οι εργαζόμενοι πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν σε βάθος 150 μέτρων από την επιφάνεια αλλά σε απόσταση 2,5 χλμ. από την είσοδο του ανθρακωρυχείου.

Ωστόσο η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεπάγεται ότι το σύστημα εξαερισμού στο ορυχείο έχει πάψει να λειτουργεί.

Δύο ανθρακωρύχοι που βγήκαν ελαφρώς τραυματισμένοι από την έκρηξη έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Είπαν ότι τους ακολουθούσαν άλλοι τρεις, που όμως δεν εμφανίστηκαν.

Το ορυχείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται κοντά σε εκείνο όπου το 1968 είχαν χάσει τη ζωή τους 19 εργαζόμενοι από έκρηξη.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση