Ad Code

Responsive Advertisement

Διαδηλώσεις εναντίον Μέρκελ


Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, μόλις ένα 24ωρο πριν από την έναρξη (χθες) του κρίσιμου ετήσιου συνεδρίου του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ.

Η έντονη εκδήλωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας των Γερμανών πολιτών έρχεται μια δύσκολη στιγμή για τη "σιδηρά κυρία" της Γερμανίας, η οποία αναμένεται σήμερα να επανεκλεγεί πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, αλλά, όπως προβλέπουν πολλοί αναλυτές, εμφανώς αποδυναμωμένη (με μειωμένα ποσοστά).
"Στη Στουτγάρδη, στο Ντόρτμουντ, στη Νυρεμβέργη και στην Ερφούρτη περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των κοινωνικών αδικιών", ανακοίνωσε η συνομοσπονδία γερμανικών συνδικάτων DGB, χαρακτηρίζοντας "μεγάλη επιτυχία" την κινητοποίηση του Σαββάτου.
Κραδαίνοντας πανό με συνθήματα κατά των κοινωνικών αδικιών, οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι φορτώνει τις συνέπειες της κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους, τάχθηκαν κατά της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και κατήγγειλαν τις περικοπές στον τομέα της υγείας για τους χαμηλόμισθους. "Οι συνθήκες εργασίας και η ζωή των ανθρώπων χειροτερεύουν", κατήγγειλαν οι διαδηλωτές.
Ο Μπέρτολντ Χούμπερ, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γερμανίας (IG Metal), ζήτησε μεγαλύτερους μισθούς και την υιοθέτηση υποχρεωτικού κατώτατου μισθού, ώστε οι εργαζόμενοι της Γερμανίας να συμμετάσχουν στη σημαντική οικονομική ανάπτυξη που σημειώνεται στη χώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν μία μέρα πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης στην Καρλσρούη. Σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία της ως πρόεδρος του κόμματος. Ωστόσο, αν και η επανεκλογή της θεωρείται βέβαιη, μια μείωση της υποστήριξης της ηγεσίας της θα τονίσει το ποσοστό δυσαρέσκειας που υπάρχει στο κόμμα προς το πρόσωπό της.
ΚριτικήΑξίζει να σημειωθεί ότι πολλά στελέχη του κόμματος του CDU θεωρούν ότι η Μέρκελ δεν είναι αρκετά συντηρητική και την έχουν επικρίνει δημόσια, την ώρα που οι Χριστιανοδημοκράτες έρχονται τρίτοι στις δημοσκοπήσεις, πίσω από τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες.
Επιπλέον, πολλά υπερσυντηρητικά στελέχη "φλερτάρουν" με την ιδέα δημιουργίας ενός νέου κόμματος, στα πρότυπα των λαϊκιστικών ξενοφοβικών κομμάτων που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Σουηδία και το υπερσυντηρητικό Κίνημα του Τσαγιού στις ΗΠΑ.
Το γεγονός ότι ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα, παρά τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992 και την οικονομική ανάπτυξη, πολύ πιθανόν να οδηγήσει τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους στο να αυξήσουν τη δύναμή τους κερδίζοντας τις τοπικές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το 2011 στο Βερολίνο, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η οποία κυβερνάται από τους Χριστιανοδημοκράτες από το 1953, και σε άλλα τέσσερα κρατίδια.
Στο μεταξύ, χθες το Βερολίνο υπενθύμισε το αίτημά του για μία μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την πρόσφατη υποστήριξη που προσέφερε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην υποψηφιότητα της Ινδίας και της Ιαπωνίας.
"Η Γερμανία επίσης είναι έτοιμη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες", υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γκουίντο Βεστερβέλε.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση