Ad Code

Responsive Advertisement

Ευθείς βολές ΟΛΜΕ για τις δαπάνες για την παιδεία


Για «μείωση ρεκόρ» στις δαπάνες για την παιδεία κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσυφάκης και Ελ. Ζωγραφάκη. Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους, είναι η μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας 35ετίας, στην παιδεία.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, για πρώτη φορά, το ποσοστό των δαπανών για την παιδεία, βρίσκεται κάτω από 3%. Συγκεκριμένα, προβλέπει τις δαπάνες του υπουργείου στο 2,96% του ΑΕΠ και σ’ αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες της κατάρτισης (δια βίου μάθηση), της γ.γ. Έρευνας και της γ.γ. Θρησκευμάτων.


«Ουσιαστικά» τονίζεται στην ανακοίνωση «αν αφαιρέσουμε αυτές τις δαπάνες, που δεν αφορούν το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα στις τρείς βαθμίδες του, το ποσοστό για την παιδεία, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, είναι 2,75%. Παρατηρούμε ότι, για πρώτη φορά, έχουμε μείωση των δαπανών και σε απόλυτες τιμές, εκτός από τη μείωση του ποσοστού. Συγκεκριμένα, ενώ για το έτος 2010 είχαν προϋπολογισθεί 7,8 δισ. ευρώ, μειώθηκαν με το μνημόνιο και το πρόγραμμα σταθερότητας στα 6,9 δισ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα θα δοθούν μόνο 6,478 δισ. Ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του προϋπολογισμού. Για το 2011 προβλέπονται μόλις 6,283 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 1525 ευρώ δηλαδή 20% μείωση σε απόλυτες τιμές!!!»





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση