Ad Code

Responsive Advertisement

Σήμερα η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με Χριστόφια και Έρογλου



Ελπίζουν σε «ενθαρρυντικό βήμα»
Σε «ενθαρρυντικό βήμα» στη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού ελπίζει ο ΟΗΕ από την συνάντηση της Πέμπτης του Μπαν Γκι-μουν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφια, και τον... Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, ευελπιστώντας ότι οι δύο πλευρές θα επιδείξουν «ρεαλισμό και θα προχωρήσουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Πρωταρχικός στόχος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των συνεργατών του είναι η επίτευξη περισσότερων συγκλίσεων στο περιουσιακό ζήτημα και η καταγραφή των όσων έχουν συμφωνηθεί σε άλλα κεφάλαια.

Επίσης, θα γίνει ένα είδος προγραμματισμού για τα ζητήματα που απομένουν προς συζήτηση.

Από πλευράς ΟΗΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν κάποιες ιδέες για γεφύρωση των διαφορών, αλλά θα τονισθεί ξανά ότι τη διαδικασία συντονίζουν οι δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, φθάνει την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Όπως είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, ο Μπαν Γκι-μουν θα παραθέσει την Πέμπτη γεύμα στους δύο ηγέτες και μετά, από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τα 24:00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση.

Στο τέλος, παρουσία των δυο ηγετών, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να διαβάσει γραπτή δήλωση στην οποία θα έχουν συμφωνήσει οι δυο πλευρές.
in.gr




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση