Ad Code

Responsive Advertisement

Γραπτές εγγυήσεις ζητά από τις ΗΠΑ το Ισραήλ πριν αποφασίσει «πάγωμα» του εποικισμού


Το Ισραήλ ζητά από τις ΗΠΑ να του δώσει γραπτές εγγυήσεις για την ασφάλεια πριν αποφασίσει για το εάν θα εφαρμόσει νέο τρίμηνο μορατόριουμ στον εποικισμό στη Δυτική Όχθη, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος την Τρίτη. Η Ουάσινγκτον είχε δηλώσει ότι προσφέρει εγγυήσεις μετά την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους.

Πηγή του Ισραήλ τόνισε ότι οι αντιδράσεις των Παλαιστινίων σε ορισμένες από τις εγγυήσεις που έχει προφορικά προσφέρει η Ουάσινγκτον είναι αυτές που καθυστερούν τη διαδικασία οριστικοποίησής τους που θα οδηγούσε στην επανέναρξη των συνομιλιών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.


Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ πρότειναν σχέδιο πέντε σημείων για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, που προβλέπει το πάγωμα για 90 ημέρες της εποικιστικής διαδικασίας στη Δυτική Όχθη.


Στο αμερικανικό σχέδιο καθίσταται σαφές ότι μετά την πάροδο των 90 ημερών δεν θα ζητηθεί εκ νέου πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών.


Στο σχέδιο που συζητά το Ισραήλ προβλέπεται ότι το πάγωμα του εποικισμού αφορά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά όχι και στην ανατολική Ιερουσαλήμ.


Προβλέπονται επίσης διάφορες εγγυήσεις εκ μέρους των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ, μετά την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση