Το πρώτο οικολογικό ελαιουργείο στην Ελλάδα λειτουργεί στα Χανιά και καταναλώνει αποκλειστικά ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», τα απόβλητά του, υγρά – στερεά, μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό που κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ για τη θέρμανσή του αξιοποιεί την πυρήνα της ελιάς. Είναι το του Γιώργου Κανιαδάκη στη Συκολιά Ν. Κυδωνίας, που εφαρμόζει τεχνολογία του ΕΜΠ. Τα στερεά παραπροϊόντα και τα υγρά απόβλητα ύστερα από επεξεργασία παράγουν εδαφοβελτιωτικό (compost), που κυκλοφορεί στην αγορά σε συσκευασία των 30 κιλών και είναι αποδεκτό για χρήση στη βιολογική γεωργία. Είναι ένα προϊόν απαλλαγμένο από παθογόνους σπόρους ζιζανίων, ορμόνες, αντιβιοτικά και ξένες ύλες. Επίσης, μειώνει τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και συμβάλλει στην άρδευση.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Social Plugin