Ad Code

Responsive Advertisement

Διπλωματικό επεισόδιο Αυστρίας-Τουρκίας



Θύελλα αντιδράσεων στην Αυστρία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Τούρκου πρεσβευτή στη χώρα Kadri Ecved Tezcan, ο οποίος κατηγόρησε τις αυστριακές Αρχές ότι δημιουργούν «γκέτο» Τούρκων και επιτέθηκε στην  υπουργό Εσωτερικών σε μία πρωτοφανή παρέμβαση ξένου πρεσβευτή στα εσωτερικά της χώρας. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, ο Tezcan κάλεσε εμμέσως διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στη Βιέννη, όπως τον ΟΗΕ, τον ΟΠΕΚ και τον ΟΑΣΕ, να εγκαταλείψουν την Αυστρία, αναφέροντας πως «υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο, στις οποίες οι ξένοι είναι ευπρόσδεκτοι». Παράλληλα, ο Τούρκος πρεσβευτής δήλωσε πως η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Maria Fekter, «δεν έχει φιλελεύθερη συμπεριφορά και βρίσκεται σε λάθος κόμμα», υπονοώντας πως η συγκεκριμένη πολιτικός θα έπρεπε να ανήκει σε κόμμα της ακροδεξιάς.
Ο Tezcan κατήγγειλε τις αυστριακές Αρχές ως υπεύθυνες για τη δημιουργία «γκέτο» Τούρκων, κατηγορώντας τις αυστριακές οικογένειες ότι, μη στέλνοντας τα παιδιά τους σε σχολεία με πλειοψηφία εθνικών μειονοτήτων, «εξωθούν τους Τούρκους στην απομόνωση». Άμεση ήταν η αντίδραση της αυστριακής κυβέρνησης: Ο Τούρκος πρεσβευτής κλήθηκε για εξηγήσεις στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος (με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Josef Pröll, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Tezcan ως «άστοχες, απαράδεκτες και ασεβείς».
Αξίζει να σημειωθεί πως η φραστική επίθεση του Τούρκου πρεσβευτή κατά της Αυστρίας έλαβε χώρα δύο ημέρες μετά από τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης που δείχνει πως η πλειονότητα των Αυστριακών αντιτίθεται σε μια ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, το 69% των ερωτηθέντων απορρίπτει την τουρκική ένταξη στην ΕΕ και μόλις ένα 17% την υποστηρίζει.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση