Ad Code

Responsive Advertisement

Στη φυλακή Κινέζος που αγωνίστηκε για αποζημιώσεις για το μολυσμένο γάλα


Σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών για «πρόκληση κοινωνικής αναταραχής» καταδικάστηκε Κινέζος ακτιβιστής, ο οποίος διεξήγαγε εκστρατεία για αποζημιώσεις σχετικά με το σκάνδαλο που συντάραξε το 2008 την Κίνα με το επιμολυσμένο με μελαμίνη βρεφικό γάλα.

Ο Τζάο Λιανάι είχε δημιουργήσει έναν δικτυακό τόπο για την ενημέρωση των γονέων. Ο γιος του ήταν ανάμεσα στα 300.000 βρέφη που αρρώστησαν από το μολυσμένο γάλα.


«Είναι πολύ βαριά ποινή. Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που οι απλοί πολίτες θα έκαναν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους» δήλωσε ο δικηγόρος του καταδικασθέντος.


Ο Τζάο ίδρυσε την ιστοσελίδα «Βρέφη με πέτρες στους νεφρούς» για να παράσχει πληροφορίες και πηγές προς βοήθεια των γονέων αφότου ασθένησαν περίπου 300.000 βρέφη στην Κίνα, εκ των οποίων 50.000 νοσηλεύτηκαν, και έξι πέθαναν.


Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε τον Τζάο τον περασμένο Δεκέμβριο κατηγορώντας τον για πρόκληση ταραχών, κατηγορία που στην Κίνα επισείει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. Βρίσκεται ήδη στη φυλακή σχεδόν ένα χρόνο, όπως δήλωσε η σύζυγός του.
Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε την επιβολή της ποινής.

«Νιώθουμε αποτροπιασμό που οι Αρχές έχουν φυλακίσει έναν άνθρωπο, τον οποίο η κινεζική κοινωνία δικαίως θεωρεί προστάτη των παιδιών και όχι εγκληματία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υποδιευθύντρια του παραρτήματος Ασίας-Ειρηνικού της Διεθνούς Αμνηστίας, Κάθριν Μέιμπερ.


«Ο Τζάο Λιανάι δεν θα έπρεπε να είχε συλληφθεί ποτέ, γιατί οργάνωσε μία ομάδα βοήθειας και άσκησε το νόμιμο δικαίωμά του να ζητήσει αποζημίωση από μία εμπορική εταιρία» υπογράμμισε η ίδια.


Μετά την αρχική συγκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Κίνα είτε φυλάκισε, είτε εκτέλεσε τους εμπλεκόμενους -κυρίως τα στελέχη της Sanlu, της εταιρίας γαλακτοκομικών ειδών που διέθετε το επιμολυσμένο γάλα..

Ωστόσο, ποτέ δεν ανακοίνωσε τις επιβληθείσες ποινές για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που κρίθηκαν ένοχοι.

Οι κτηνοτρόφοι και οι έμποροι είχαν προσθέσει μελαμίνη, ένα συστατικό που συναντάται στα πλαστικά προϊόντα και στο λίπασμα, σε κακής ποιότητας γάλα ώστε στους ελέγχους στους οποίους υποβαλλόταν να εμφανίζονταν υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης.


Οι επικεφαλής της Sanlu δήλωσαν ότι ανέφεραν το πρόβλημα στην κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2008, λίγο μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά η Κίνα δεν έλαβε κανένα μέτρο μέχρι το Σεπτέμβριο όταν ο εταίρος της Sanlu, ο γαλακτοκομικός συνεταιρισμός Fonterra, ενημέρωσε για το θέμα την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.


Η Κίνα σύστησε ένα ταμείο αποζημίωσης για τα παιδιά εκείνα, τα οποία εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά πολλά από τα παιδιά των οποίων οι γονείς στήριξαν τον Τζάο δεν δικαιούνταν να λάβουν αποζημίωση.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση