Ad Code

Responsive Advertisement

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει τη φυλάκιση του G. Bush


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον πρώην πρόεδρο, George Bush, ως κατηγορούμενο για βασανιστήρια, εφόσον αποδειχθεί ότι ευσταθεί ο ισχυρισμός του ότι έδωσε το πράσινο φως για να εφαρμοστεί η τακτική του εικονικού πνιγμού σε κρατούμενους, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Αυτή η ανακοίνωση της διεθνούς οργάνωσης έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκδοση του βιβλίου του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ με τα απομνημονεύματά του. Στο βιβλίο ο George Bush παραδέχτηκε και υπεραμύνθηκε της απόφασης να εγκρίνει την χρήση της τακτικής του εικονικού πνιγμού στη διάρκεια ανακρίσεων κρατουμένων από τον πόλεμο του Ιράκ, λέγοντας ότι απέφερε σημαντικές πληροφορίες για την αντικατασκοπεία και έτσι, όπως ισχυρίζεται, αποτράπηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις και σώθηκαν ζωές.


Ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας, Κλαούντιο Κορντόνε δήλωσε σχετικά ότι «με βάση τη διεθνή νομοθεσία, οποιοσδήποτε ενέχεται σε βασανιστήρια πρέπει να προσάγεται ενώπιον της δικαιοσύνης και από αυτό δεν εξαιρείται ο πρώην πρόεδρος,George Bush. Εφόσον η παραδοχή του αποδειχθεί βάσιμη, οι ΗΠΑ έχουν την υποχρέωση να τον δικάσουν. Εφόσον δεν γίνει έρευνα στις ΗΠΑ, άλλα κράτη πρέπει να επέμβουν και να διεξάγουν μία τέτοια έρευνα»


Ο George Bush στο βιβλίο του αναφέρει ότι ο νομικός σύμβουλός του τον διαβεβαίωσε ότι ο εικονικός πνιγμός δεν εμπίπτει στο νόμο για την απαγόρευση των βασανιστηρίων, ενώ τονίζει ότι η εν λόγω πρακτική εφαρμόσθηκε περιορισμένα, σε μόλις τρεις κρατούμενους.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση