Ad Code

Responsive Advertisement

Ρέικι, wicca και αστρολογία, οι νέοι εχθροί της Ορθόδοξης Εκκλησίας


Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Ιερείς και Μητροπολίτες στην Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη που έγινε στην Λάρισα για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.

Στις ομιλίες τους οι εισηγητές ιεράρχες σχολίασαν θέματα αποκρυφισμού, τόνισαν ότι πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ ψυχοπαθολογίας και δαιμονισμού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Αγία Γραφή αποτρέπει την συμμετοχή σε τέτοιες πρακτικές, καθόσον συνδέονται με τις δαιμονικές δυνάμεις.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος εστιάζοντας στην νεολαία και το ενδιαφέρον της για τα αποκρυφιστικά θέματα, υπογράμμισε ότι ο Αποκρυφισμός εκμεταλλεύεται την ευαισθησία και την αδυναμία των νέων και τις πνευματικές μεταβολές της νεανικής ζωής, χρησιμοποιώντας πλύση εγκεφάλου, αποκρυφιστικά έντυπα, τηλεοπτικές εκπομπές, την μουσική κ.α.

«Η αναβίωση των αρχαίων παγανιστικών θρησκευμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι έργο της «Νέας Εποχής», υποστήριξε ο κ. Λάμπρος Σκόντζος, θεολόγος και συνέχισε λέγοντας πως ο Οντινισμός, ο Νεοσαμανισμός, οι Ρούνοι, ο Νεοδρυϊδισμός και η Wicca είναι οι κυριότερες μορφές του σύγχρονου ευρωπαϊκού αποκρυφισμού, ο οποίος τροφοδοτείται από τα πρωτόγονα ειδωλολατρικά θρησκεύματα, τα οποία αναβιώνουν με μια παράδοξη δυναμική.

Στο στόχαστρο των ιερέων μπήκε και η αστρολογία. Στην εισήγησή του ο πατήρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος «Αστρονομία και αστρολογία», έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει εξάρτηση της ζωής από τα άστρα και απέδειξε με επιστημονικά τεκμήρια ότι δεν βρέθηκε συσχέτιση του ηλίου, των πλανητών και της σελήνης με την ανθρώπινη ζωή, πολύ περισσότερο όσον αφορά στην τύχη, την πρόβλεψη του μέλλοντος και τη λύση των όποιων προσωπικών προβλημάτων.

Τέλος οι ιεράρχες δεν άφησαν έξω από τις εργασίες τους και το ρέϊκι, την εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, διεθνώς αναγνωρισμένη και συνεχώς υπό μελέτη σε διάφορα επιστημονικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια, την οποία χαρακτήρισαν «νεοεποχίτικη σύνθεση με συγκριτιστικά θρησκευτικά στοιχεία και αποκρυφυστικές πρακτικές.»




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση