Την έξοδο της Ελλάδας από τούνελ της οικονομικής ύφεσης το 2012, προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (07/12) με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς, όπως τη μείωση των δαπανών, το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας και την ανεργία.
Τόνισε ότι το 2010 ελήφθησαν μέτρα άμεσης απόδοσης, ωστόσο το 2011 θα είναι χρονιά διαρθρωτικών αλλαγών, με στόχο να επιστρέψει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης.
Στρος Καν: "Μην μάχεστε κατά του γιατρού"
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, από την πλευρά του αφού ζήτησε συγγνώμη που δεν μπορούσε να μιλήσει στα Ελληνικά, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια του ελληνικού λαού.
"Η κυβέρνηση έλαβε γενναία μέτρα, αλλά ο λαός της χώρας είναι αυτός που έχει πληγεί από τα μέτρα. Τα όσα είπα αναφέρονται στα όσα έχουν ήδη γίνει. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι πιο σημαντικό. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, θα είναι η αποκατάσταση της ανάπτυξης, ώστε να επανέλθει η απασχόληση" δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Πρόσθεσε ότι τα χρόνια 2010 και 2011, θα μείνουν στη μνήμη ως άσχημα χρόνια, που όμως διασφάλισαν το μέλλον της χώρας.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό και στα όσα πρέπει να γίνουν στην οικονομία και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει, ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης από το 2012.
"Πολύ καλά τα αποτελέσματα, αλλά ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά". είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι για να προχωρήσουν οι αλλαγές θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Σημείωσε ακόμα ότι οι πλούσιοι θα πρέπει να συμβάλλουν και να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί, μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, ώστε να καταλάβει ο καθημερινός άνθρωπος, ότι δεν θυσιάζεται μόνο αυτός.
Τέλος, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα. "Μπορεί πολλοί να μας θεωρούν κακούς, ωστόσο δεν πάμε σε χώρες που δεν μας καλούν, αλλά μόνο, όπου υπάρχουν προβλήματα".
Ο Ντομινικ Στρος Καν τόνισε ότι μπορεί όλοι να θέλουν να διώξουν το ΔΝΤ, ωστόσο η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη με το ΔΝΤ, παρά χωρίς αυτό. "Μην μάχεστε εναντίον του γιατρού", συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας εξέφρασε και πάλι την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδος, λέγοντας όμως ότι υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα και ότι τα δύσκολα έρχονται.
Συνάντηση με Παπούλια
Νωρίτερα ο ισχυρός άντρας του ΔΝΤ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι η κρίση πλήττει τους αδύναμους, με τον Ντομινίκ Στρος-Καν να απαντά ότι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερο και οι πλουσιότερες κοινωνικές ομάδες.
Ο κ. Στρος-Καν επισήμανε ότι η οικονομική κρίση είναι κυρίως ευρωπαϊκή, αλλά διευκρίνισε ότι η Ελλάδα ήταν η πιο ευάλωτη, γι αυτό και χτυπήθηκε πρώτη.
Ο Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ για την "κατανόηση που δείχνει για το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας" και πρόσθεσε ότι "ο ελληνικός λαός δίνει μεγάλη μάχη με πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα".
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με υπουργούς της κυβέρνησης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τους κοινωνικούς εταίρους.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Social Plugin