Ad Code

Responsive Advertisement

98 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα στην ΕΚΤ



98 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα στην ΕΚΤ
Με περίπου 98 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει η Τράπεζα της Ελλάδος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η ΕΚΤ, έπειτα από 12 χρόνια λειτουργίας, θα διπλασιάσει σχεδόν τα κεφάλαιά της, από τα 5 στα 10 δισ. ευρώ, στην προσπάθειά της να οργανώσει την «άμυνά» της σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη.
Στην αύξηση αυτή έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν κατά κύριο λόγο όλες οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών-μελών που μετέχουν στο ευρωσύστημα, ενώ μικρότερη συμμετοχή θα έχουν και οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν μετέχουν στο ευρώ.
Οι εθνικές τράπεζες θα διαθέσουν σε τρεις δόσεις τα νέα αυτά κεφάλαια στην ΕΚΤ. Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να εισφέρει 35 εκατ. ευρώ.
Η ΕΚΤ αποδίδει την απόφασή της στην αξιολόγηση που είχε κάνει σχετικά με την επάρκεια του ιδρυτικού κεφαλαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2009.
Η αύξηση του κεφαλαίου, επισημαίνει η ΕΚΤ, κρίθηκε ενδεδειγμένη λόγω της αυξημένης αστάθειας στις αγορές συναλλάγματος, των επιτοκίων και του χρυσού, καθώς και λόγω του πιστωτικού κινδύνου.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, το μέγιστο ύψος των προβλέψεων και των αποθεματικών της θα πρέπει να ισούται με το ύψος του καταβεβλημένου κεφαλαίου της.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση