Ad Code

Responsive Advertisement

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ. ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...


Σε πλήρη εφαρµογή θέτει η κυβέρνηση τον νόµο για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, που προβλέπει δραστική µείωση του προσωπικού, περικοπές δροµολογίων, αξιοποίηση τηςακίνητης περιουσίας, ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ (επιβατικές - εµπορικές µεταφορές) και αυξήσεις στα εισιτήρια από τον νέο χρόνο.

Με την εφαρµογή του νέου νόµου ανοίγει ο δρόµος για τη µετάταξη περίπου 2.700 εργαζοµένων τουΟΣΕ σεάλλες υπηρεσίες, καθώς καιγια τηριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων όσωνεργαζοµένων παραµείνουν στιςνέες εταιρείες του Οµίλου ΟΣΕ.

Στόχος τηςκυβέρνησης,µέσω της ενεργοποίησης του συνόλουτων διατάξεων τουνόµου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, είναι να έχουν «κλείσει»ως το τέλος ∆εκεµβρίου όλες οι εκκρεµότητες που αφορούν την αναδιοργάνωση του πολύπαθου Οργανισµού.

Από τις αρχέςτου νέου χρόνου αναµένεται να βγειστον αέρακαι ο διαγωνισµόςγια την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τηνοποία ωστόσο παραµένει άγνωστο εάν και πότε τελικά θα εκφραστεί επίσηµο ενδιαφέρον από κάποια αξιόπιστη ευρωπαϊκή σιδηροδροµική εταιρεία. Πάντως, µέσα στις επόµενες µέρες καταργούνται όλοιοι ισχύοντεςκανονισµοί εργασίας προσωπικού του ΟΣΕ. Ηδη έχει ενεργοποιηθεί το Προεδρικό ∆ιάταγµα, βάσει του οποίου οι διοικήσεις των εταιρειών του Οµίλου θα µπορούν να διαπραγµατεύονται τα νέα µισθολογικά και εργασιακά ζητήµατα των εργαζοµένων µε το πλέον αντιπροσωπευτικό σωµατείο της κάθεεταιρείας.Οι διαπραγµατεύσειςξεκινούν πιθανότατα µέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα, ενώ το αυστηρό χρονοδιάγραµµα για την ολοκλήρωσή τους λήγει στο τέλος ∆εκεµβρίου, καθώς τουπουργείο Υποδοµών έχει θέσειως στόχο εντός του 2011 «να υπάρξει µηδενισµός των ελλειµµάτων», όπως, άλλωστε, υπαγορεύει και το Μνηµόνιο µε τηντρόικα.

Στις νέες συλλογικές συµβάσεις εργασίας που θα υπογραφούν µε τους εκπροσώπους των εργαζοµένων θα διασωθούν ο βασικός µισθός, τα χρονοεπιδόµατα, τα οικογενειακά επιδόµατα και τοεπίδοµα επιστηµονικότητας, ενώ σε καµία περίπτωση οι δευτερεύουσες απολαβές των εργαζοµένων δεν θα ξεπερνούν το8-10% των κύριων αποδοχών.

Οσον αφορά τη νέα οργάνωση του ΟΣΕ, έχει ήδη ολοκληρωθείη συγχώνευσή του µε την Ε∆ΙΣΥ, ενώ τροποποιήθηκαν και εγκρίθηκαν από τον µέτοχο (∆ηµόσιο) και τα καταστατικά λειτουργίας όλων των εταιρειών.

Τα καινούργια επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειώναναµένεταινα έχουνεγκριθείαπό τις διοικήσεις όλων των Οργανισµώνέως τη ∆ευτέρα.

Παράλληλα, έχει συσταθεί η επιτροπή αξιολόγησης της ακίνητης περιουσίας (εγκαταστάσεων και εξοπλισµού) του Οργανισµού που βρίσκεται κατά µήκος της εθνικής σιδηροδροµικής γραµµής.

Ως το τέλος της χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διεταιρικές συµβάσεις µεταξύ του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τροχαίο υλικό, θα ενεργοποιηθεί η Ρυθµιστική Αρχή Σιδηροδρόµων, η οποίαθα στελεχωθεί κατά προτεραιότητα από τουςµετατασσόµενους υπαλλήλους, ενώ θα συγκροτηθεί καιη Αρχή ∆ιερεύνησηςτων Σιδηροδροµικών Ατυχηµάτων.

ΠΡΕΖΑ TV





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση