Ad Code

Responsive Advertisement

Ταξίδι στο παρελθόν τόπων και τοπίων


Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ήταν η πόλη σας πριν από δέκα, είκοσι ή ακόμη και εκατό χρόνια; Λειτουργώντας σε ρόλο (φωτογραφικής) μηχανής του χρόνου, ο ιστότοπος Historypin (www.historypin.com ) έρχεται να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα ταξιδεύοντας τους χρήστες του στο παρελθόν τόπων και τοπίων.


Για την ακρίβεια, τους επιτρέπει να «ταξιδεύονται» μόνοι τους στον χρόνο προσδιορίζοντας γεωγραφικά και αναρτώντας online, πάνω στους χάρτες της Google, όλες εκείνες τις λιγότερο ή περισσότερο παλαιές και «ιστορικές» φωτογραφίες που αυτοί τυχαίνει να έχουν στην κατοχή τους.


Ολες οι φωτογραφίες «καρφιτσώνονται» πάνω σε έναν ψηφιακό παγκόσμιο άτλαντα και κατηγοριοποιούνται χρονικά, ανάλογα με τον τόπο καθώς και το έτος λήψης τους, ενώ μπορούν να συνοδεύονται και από προσωπικές ιστορίες.

Πληκτρολογώντας μία διεύθυνση ή απλώς «σκαλίζο*ντας» τους χάρτες, ο χρήστης βλέπει τα ιστορικά φωτογραφικά ντοκουμέντα κάθε περιοχής, ενώ με ανάλογη ευκολία μπορεί να ανεβάζει online και τα δικά του.


Να σημειωθεί πως προκειμένου να κάνει κανείς χρήση της Historypin, απαιτείται να έχει λογαριασμό Google Mail.

 




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση