Ad Code

Responsive Advertisement

Οι Αμερικάνοι τον ήθελαν νεκρό


Η CIA θεωρούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου εξαιρετικό εμπόδιο για τα αμερικανικά συμφέροντα και αντιμετώπιζαν με ...τρόμο την νίκη του στις εκλογές του 1981. Αυτά αποκαλύπτει το βιβλίο «CIA: Ο απόρρητος φάκελος για τον Ανδρέα», όπου τονίζεται ότι οι ΗΠΑ προτιμούσαν να κερδίσει τις εκλογές ο Γεώργιος Ράλλης. Η CIA θεωρούσε τον Παπανδρέου «παρανοϊκό, νευρωτικό αλλά και ευφυή, ικανό να παραπλανήσει τους πάντες».

Μάλιστα σε ένα από τα τηλεγραφήματα οι αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας σημείωναν πως «Ένα πραξικόπημα σχεδόν σίγουρα θα ήταν υπέρ των ΗΠΑ. Τα συμφέροντά μας για τις βάσεις και τις εγκαταστάσεις μας θα ήταν, πιθανόν, εξασφαλισμένα με μια στρατιωτική ή πολιτική δεξιά κυβέρνηση».

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο πράκτορας Γκας Λάσκαρης Αβρακότος εκμυστηρεύτηκε στον παραγωγό του CΒS Τζορτζ Κράιλ ότι έλαβε εντολή από την Ουάσιγκτον να ενημερώσει τους δικτάτορες της Ελλάδας – το τόσο βολικό για την αμερικανική πολιτική καθεστώς - πως επιθυμία του προέδρου Τζόνσον – και ως προέκταση, η επίσημη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης - ήταν «να αποφυλακιστεί ο Παπανδρέου (ο οποίος είχε συλληφθεί μετά το πραξικόπημα) και τους συμβούλευσε να τον σκοτώσουν».

newsday.gr




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση