Ad Code

Responsive Advertisement

Εξώδικο των φαρμακοποιών Αττικής κατά του ΕΟΦ. Καταγγέλλουν ελλείψεις


Εξώδικο στον ΕΟΦ απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, επισημαίνοντας: «Μετά τη μείωση των τιμών σε... μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών σκευασμάτων τον περασμένο Μάιο και την εν συνεχεία περαιτέρω μείωση-διόρθωση αυτών το Σεπτέμβριο, μας καταγγέλλονται καθημερινά από μέλη μας σοβαρότατες και διαρκείς ελλείψεις στα ακόλουθα φάρμακα:


Σύμφωνα με τις ευρισκόμενες εις χείρας μας καταγγελίες των μελών μας, τα ανωτέρω φάρμακα αρνούνται να τους τα παραδώσουν συστηματικά οι κατωτέρω φαρμακαποθήκες, επικαλούμενες ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν τους παραδίδουν ικανές ποσότητες: ΣΥΝ. ΦΑ, MAFARM, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, FARMAPOL, INTERFARM, LAVIPHARM, MEDISYL, ALPHAPHARM, Κ. Π. Μαρινόπουλος ΑΕ, ΣΙΑΜΠΛΗΣ ΑΕ, ALAPIS, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΤΣΙΤΣΑΣ, PHARMACON, ΚΑΡΚΑΛΑΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ, PHARMALUX, PROFARM, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, GEROLPHARM, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ, NAPHARM, ELPHARM, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΣΙΟΥΤΗΣ, ΠΕΦΑΣΥΝΠΕ, PAFARM, LAS, A-PHARM, MAVRIPHARM».


«Όπως αντιλαμβάνεστε» αναφέρεται στην καταγγελία προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, «η συλλήβδην μείωση των τιμών των φαρμάκων έχει προκαλέσει το μεν αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των χονδρεμπόρων-εξαγωγέων για παράλληλες εξαγωγές, το δε ραθυμία εκ μέρους των ζημιούμενων εκ της μειώσεως αυτής μητρικών φαρμακευτικών εταιρειών για την επαρκή κυκλοφορία συγκεκριμένων φαρμάκων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μένει τελικώς ακάλυπτη η ελληνική αγορά, καθώς, λόγω χαμηλής τιμής, τα περισσότερα φάρμακα μετετράπησαν σε εξαγώγιμα».


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής τονίζει ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς και ότι «η πολλάκις διαπιστωθείσα άρνηση των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών να προμηθεύσουν με φάρμακα τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία είναι παράνομη και αντίκειται στο σκοπό, για τον οποίο έχουν αδειοδοτηθεί».


Κατόπιν αυτών, καλεί τον ΕΟΦ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.


protothema




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση