Ad Code

Responsive Advertisement

Προς εμπορική συμφωνία Γαλλία-Ινδία


Η Γαλλία και η Ινδία αναμένεται ότι θα υπογράψουν ένα πλαίσιο συνεργασίας για την πώληση τουλάχιστον δύο γαλλικών ατομικών αντιδραστήρων, αλλά για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας θα χρειαστούν άλλοι έξι μήνες, σύμφωνα με γαλλική πηγή στο Νέο Δελχί.

Η συμφωνία της γαλλικής εταιρείας Areva για την πώληση των δύο αντιδραστήρων, ύψους περίπου 7 δισεκατομμυρίων Ευρώ, είναι μία από τις πολλές που προσπαθεί να προωθήσει ο Σαρκοζί κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ινδία.


Ήδη η Areva έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ινδική Nuclear Power Corp, για την πώληση των αντιδραστήρων και η κυβέρνηση της Ινδίας έχει δώσει το πράσινο φως για το πρόγραμμα αυτό.


Ο Νικολά Σαρκοζί επιδιώκει επίσης να εξασφαλίσει την υποστήριξη του Ινδού πρωθυπουργού, Μανμοχάν Σινγκ για την προώθηση της φιλόδοξης ατζέντας της γαλλικής προεδρίας στο G20, στην οποία περιλαμβάνονται και προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στο διεθνές νομισματικό σύστημα.


Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει το αίτημα της Ινδίας για μόνιμη θέση της χώρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μαζί με τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Το ινδικό αίτημα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη και του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα.


Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται την Ινδία επικεφαλής αντιπροσωπείας 50 επιχειρηματιών και πολλών μελών της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων η υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση