Ad Code

Responsive Advertisement

Ένας «Ταγματάρχης» στη διοίκηση της ΕΡΤ


Οι βασικοί στόχοι της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, όσον αφορά τη λειτουργία των τηλεοπτικών της καναλιών είναι έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, ανάδειξη των πολιτιστικών και συλλογικών δράσεων καθώς και του δημόσιου διαλόγου.

«Ανοίγουμε τις διαδικασίες για να ξαναβρεί η δημόσια τηλεόραση τη χαμένη της αξιοπρέπεια», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στους χώρους του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε., Λάμπης Ταγματάρχης.

«Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε ειδικά στον τομέα της οικονομίας αποτελεί τεράστια ευθύνη η διαχείριση του δημοσίου χρήματος», τόνισε ο κ. Ταγματάρχης, ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφαση να αναρτώνται πλέον στο Διαδίκτυο για δημόσια ενημέρωση όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΡΤ, 24 ώρες μετά τη λήψη τους, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία κόστους των εκπομπών της.

«Η δημόσια τηλεόραση μετατράπηκε τελευταία σε πεδίο βολής στο οποίο ασκούνται πολλοί -ξένοι και ντόπιοι φαντάροι», είπε ο κ. Ταγματάρχης παραφράζοντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού («Πιρόγα» του Άλκη Αλκαίου), αλλά συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως... «όλα αυτά θα πρέπει να τα διαχειριστεί τώρα ένας... Ταγματάρχης».

«Η μάχη της ΕΡΤ δεν είναι να κερδίσει την ακροαματικότητα, σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά να αποδείξει το πόσο ανοιχτή είναι στην κοινωνία και το πόσο ικανοποιεί τον ορισμό του συντάγματος περί υποχρέωσής της για ενημέρωση και ψυχαγωγία του κόσμου», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα αμιγώς κινηματογραφικά θέματα, ο κ. Ταγματάρχης (αν και στην εισαγωγική του ομιλία είχε πει πως «όταν βρίσκεσαι σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου υποχρεούσαι να μιλάς -αποκλειστικά - για κινηματογράφο») απόφυγε να αναφερθεί διεξοδικά επικαλούμενος το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο, που βρίσκεται υπό ψήφιση στη βουλή, γεγονός που θα καθιστούσε «άκομψη και αδόκιμη» την όποια αναφορά του.

Στο πλαίσιο της «υποχρέωσης» της ΕΡΤ για την καταβολή του 1,5% για τη χρηματοδότηση ταινιών, αυτό «μεταφράστηκε» φέτος σε ποσό 1,5 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση 11 συνολικά ταινιών, από τις οποίες μάλιστα δυο συμμετέχουν και στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φετινού - 51ου φεστιβάλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. συνοδευόταν από τη γενική διευθύντρια τηλεόρασης, Λένα Χοϊδά. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης της ΕΡΤ3, Τάσος Σπηλιόπουλος και Θάλεια Ιωαννίδου αλλά και σύσσωμη η νεοδιορισθείσα διοίκηση.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση