Ad Code

Responsive Advertisement

Ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης και τα ευρωομόλογα


Σε λίγη ώρα αναμένεται η έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης των κρατών μελών από το 2013. Εκτός ατζέντας τα ευρωομόλογα, όμως οι συζητήσεις εντός των Βρυξελλών δίνουν και παίρνουν.

Ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης λοιπόν πρέπει να ξεκίνησει να  τίθεται σε ισχύ από το 2013, γι' αυτό και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν και θα καταλήξουν στις τροποποιήσεις που θα γίνουν στο κείμενο της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Αλλαγές που η ΕΕ θέλει να γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες, με τη νέα Συνθήκη να ισχύει από 1η Γενάρη του 2013 και να αποφευχθούν τα δημοψηφίσματα που ενδεχομένως να καθυστερήσουν τα σχέδια του μηχανισμού.

Παράλληλα, θα πρέπει να συμφωνήσουν σε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, όπως τις προϋποθέσεις και τους όρους ένταξης μιας χώρας μέλους στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, αλλά και για το αν και υπό ποιες συνθήκες θα συμβάλει στην προσπάθεια ο ιδιωτικός τομέας.
 
Πεδίο αντιπαράθεσης τα ευρωομόλογα

Αν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/12) πως οι όποιες διαφορές για το θέμα των ευρωομολόγων με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχουν εκτονωθεί, ωστόσο φαίνεται πως η μεγάλη διάσταση απόψεων για το ζήτημα θα πρωταγωνιστήσει στην Σύνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και Γαλλία αντιτίθενται σφόδρα στο θέμα της έκδοσης των ευρωπϊκών ομολόγων, πολλοί ηγέτες της Συνόδου το θεωρούν αυτονόητη εξέλιξη σε σχέση με την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ένωση.

Βασικοί υπέρμαχοι του ευρωομολόγου, εκτός από τον ευρω-Νότο, είναι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Λουξεμβρούργο, η Ιρλανδία και το Βέλγιο.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση