Σε αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και Κύπρου-Ισραήλ κάνει λόγο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», γράφοντας για εντυπωσιακές πληροφορίες για την εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Στο εξής, αναφέρεται, οι ανάγκες των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων θα αντιμετωπίζονται από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία. Οι διαπραγματεύσεις, που τις προσδιορίζουν οι γεωπολιτικοί υπολογισμοί και όχι η μεταφορά τεχνολογίας και οι στρατιωτικές ανάγκες -όπως σημειώνεται- συνεχίζονται και κατά πάσα πιθανότητα θα επιτευχθεί συμφωνία.
Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στην κοινή αεροπορική άσκηση που πραγματοποίησαν οι δύο χώρες τον Οκτώβριο, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 100 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και δοκιμάστηκαν και οι πύραυλοι S-300. Το Ισραήλ, γράφει, έκανε επίσης στρατιωτικές συμφωνίες και με την Κυπριακή Δημοκρατία και πως ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ συναντήθηκε επανειλημμένα με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Μάρκο Κυπριανού.
Όλα αυτά αποτελούν εξελίξεις που προκαλούν ενόχληση στην Τουρκία, σημειώνει η «Γενί Σαφάκ». Φαινομενικά όλα αυτά φαίνεται να έχουν στόχο το Ιράν, όμως, αν τα δει κανείς όλα μαζί, προκύπτει μια εικόνα η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την Τουρκία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
http://www.sigmalive.com/
Ισραηλινοί πύραυλοι σε νησιά του Αιγαίου”,αγχώνουν τη Τουρκία!
΄Ενα ενδιαφέρον άρθρο για το πως βλέπουν από την Τουρκική πλευρά την ελληνοισραηλινή συνεργασία και γενικά τα ανοίγματα του Ισραήλ στην περιοχή, δημοσίευσε η εφημερίδα Yeni Safak. Το άρθρο του συνεργάτη της κ. Ibrahim Karagul με τον τίτλο « Πύραυλοι του Ισραήλ στα νησιά του Αιγαίου… Έναντιον ποιου;” εχει την προαναφερθείσα αξία παρά τις αρκετές ανακρίβειες του, όπως π.χ.αυτή για τους S-300.Το άρθρο γράφει ότι καταφθάνουν ”εντυπωσιακές πληροφορίες” για την εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Τουρκίας στην Μεσόγειο και στα Βαλκάνια – οι δικές μας όμως πληροφορίες λένε οτι πολλά από τα αναφερόμενα είναι φήμες ή προιόν άγχους… Σχετικά με την Ελλάδα το άρθρο γράφει ότι στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας προσετέθη τώρα και κάτι το καινούργιο. Στο εξής οι ανάγκες των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων θα αντιμετωπίζονται από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και κατά πάσα πιθανότητα θα επιτευχθεί συμφωνία. Και συνεχιζει:
Αυτό δε, επειδή τις διαπραγματεύσεις αυτές τις προσδιορίζουν οι γεωπολιτικοί υπολογισμοί και όχι η μεταφορά τεχνολογίας και οι στρατιωτικές ανάγκες. Πρόκειται για εξασφάλιση στρατιωτικού υλικού σε ένα ευρύ τομέα συμπεριλαμβανομένων και των οπλικών συστημάτων των F-16.Στο μεταξύ διευρύνονται οι στρατιωτικές συμφωνίες που έγιναν παλαιοτέρα. Η Ελλάδα εγκαταλείπει την παλαιά στάση της κοντά στον αραβικό κόσμο, η οποία συνεχίζεται εδώ και 60 χρόνια. Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε στις 15 Αυγούστου 2010 την Αθήνα. Επίσης ο Έλληνας π/θ και ελληνικές αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν το Ισραήλ. Άνοιξε ο ελληνικός εναέριος χώρος στα ισραηλινά αεροσκάφη…..
Τον Οκτώβριο, οι δύο χώρες – γραφει – πραγματοποίησαν κοινή αεροπορική άσκηση. Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά της Κρήτης και στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 100 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη δοκιμάστηκαν και οι πύραυλοι S-300. Τα ισραηλινά αεροσκάφη δοκίμασαν να πετάξουν σε βεληνεκές 1900 χιλιομέτρων. Αυτή ήταν μια άσκηση επίθεσης μακρού βεληνεκούς. Μια άσκηση που στρεφόταν σε στόχους όπως το Ιράν….Εγιναν προετοιμασίες των αεροπορικών αμυντικών συστημάτων S-300 . Το Ισραήλ έκανε επίσης στρατιωτικές συμφωνίες και με τον «Εlλληνοκυπριακο τομέα». Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Λίμπερμαν συναντήθηκε επανειλημμένα με τον «Ελληνοκυπριο ΥΠΕΞ».
Οι συμφωνίες συνεργασίας του Ισραήλ δεν περιορίζονται μόνο με την Ελλάδα, αναφερει το αρθρο . Έγιναν συμφωνίες παρόμοιες και με πολλές άλλες χώρες . Προσελκύει το ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτές είναι χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ασκήσεις με την Ιταλία, ασκήσεις με την Ρουμανία και στρατιωτικές συμφωνίες με την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Σερβία. Οι εναέριοι χώροι όλων αυτών των χωρών άνοιξαν στα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.
Όλα αυτά αποτελούν εξελίξεις που προκαλούν ενόχληση στην Τουρκία, σημειωνει. Φαινομενικά όλα αυτά φαίνεται να έχουν στόχο το Ιράν, όμως αν τα δει κανείς όλα μαζί, προκύπτει μια εικόνα η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την Τουρκία.
Στην Ανατολική Μεσόγειο μια στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ισραήλ-«Ελληνοκυπριακου τομέα» και Ελλάδας αποτελεί έναν άξονα Μεσογείου., αναφερει το αρθρο.Επίσης άξονας δημιουργείται με παρόμοιες συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας, Βουλγαρίας , Ρουμανίας ,Ουγγαρίας, Σερβίας και «Μακεδονίας» , στα Βαλκάνια.
Οι ισραηλινές αντιπροσωπείες όπου και αν πηγαίνουν επισημαίνουν τον «τουρκικό κίνδυνο» και αναβιώνουν τις ιστορικές προκαταλήψεις και φόβους.
Το Τελ Αβίβ λέει στην Ρωσία: «στην περίπτωση που δίνετε εσείς όπλα στους εχθρούς του Ισραήλ τότε και εμείς θα εξοπλίσουμε τους εχθρούς της Ρωσίας» και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εχθρικό μπλοκ κατά της Τουρκίας.
Το Ισραήλ , αναφερει το αρθρο, προσπαθεί να περιορίσει τον τομέα δράσης της Τουρκίας. Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό δεν είναι πολύ εύκολο για το Ισραήλ. Στο ερώτημα αν βελτιωθούν οι σχέσεις μετά την ιστορία Μavi Marmara,λέγεται ότι μπορεί μεν να βελτιωθούν προσωρινά , αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να φθάσουν στο παλιό τους επίπεδο. Ισως να βιώσουμε και μεγαλύτερες κρίσεις. Αυτήν την στιγμή η Τουρκία θα πρέπει να αποδώσει σημασία σε άλλα θέματα πολύ πιο επείγοντα, όπως στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποτε μια μέρα ισραηλινοί πύραυλοι στα νησιά του Αιγαίου στραμμένοι προς την Τουρκία, καταληγει το αρθρο . http://www.onalert.gr/
Η στρατιωτική συνεργασία επεκτείνεται και στα εξοπλιστικά
Επέκταση της συνεργασίας με την Ελλάδα και στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών προωθεί το Τελ Αβίβ, καθώς, όπως έγινε γνωστό από ισραηλινές πηγές, τις προηγούμενες ημέρες υψηλόβαθμη αποστολή από το Ισραήλ βρισκόταν στην Αθήνα για συνομιλίες.
Σε μια κίνηση, η οποία έρχεται έπειτα από τις κοινές ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, επιχειρείται η ουσιαστική αναβάθμιση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και η συγκρότηση στρατιωτικού συνεταιρισμού στη Μεσόγειο, που για το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη αξία λόγω και της συνεχιζόμενης κρίσης στις σχέσεις με την Τουρκία. Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα Jerusalem Post, ισραηλινές εταιρείες διεκδικούν συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για εξελιγμένα οπλικά συστήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας και εκπρόσωποι ισραηλινών αμυντικών βιομηχανιών επισκέφθηκαν την Αθήνα και είχαν συνομιλίες, οι οποίες, εκτός των άλλων, περιελάμβαναν και την προμήθεια οπλικών συστημάτων για τα ελληνικά F-16. Σύμφωνα με το UPI, οι συνομιλίες αυτές είχαν προετοιμασθεί κατά την επίσκεψη για μία εβδομάδα στο Ισραήλ αξιωματούχου του ελληνικού υπουργείου Αμυνας στις αρχές Δεκεμβρίου, που έδειξε ενδιαφέρον για την προμήθεια Μη Επανδρωμένων Κατασκοπευτικών Αεροσκαφών (UAV). Κατασκευάστρια των UAV είναι η κρατική «Αεροπορική Βιομηχανία» (Israel Aerospace Industries), η οποία σε συνεργασία με άλλες ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα για τα F-16.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ισραηλινή πλευρά γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, διερευνά «δημιουργικούς τρόπους» χρηματοδότησης των εξοπλιστικών αυτών προγραμμάτων.
http://www.ethnos.gr/
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Social Plugin