Ad Code

Responsive Advertisement

Το ρολόι του χρέους "δείχνει" Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία


Με μία έξυπνη και συνάμα εφιαλτική ιδέα, το περιοδικό The Economist δημιούργησε ένα ρολόι όπου καταγράφεται το παγκόσμιο χρέος σε πραγματικό χρόνο!

Ο κόσμος χωρίζεται στις χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα (Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ιαπωνία), όπου κυριαρχεί το κόκκινο, και σε αυτές με τα μικρότερα ελλείμματα (Αφρική, Ασία) όπου κυριαρχεί το πράσινο με τα μικτότερα ελλείμματα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, θυμίζει πολύ το ρολόι στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου το αμερικανικό έλλειμμα αποκαλύπτεται. Το Ρολόι μας δείχνει το συνολικό ποσόν για όλα τα χρέη των κυβερνήσεων σε δολάρια.
Tο χρέος, σύμφωνα με τους αναλυτές, αυξάνεται γρηγορότερα από την οικονομική παραγωγή με αποτέλεσμα υψηλότερο δημόσιο χρέος να συνεπάγεται μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην οικονομία και υψηλότερη φορολογία στο μέλλον.
Έτσι, όσο υψηλότερο είναι το παγκόσμιο συνολικό χρέος ,τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος της δημοσιονομικής κρίσης.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση