Ad Code

Responsive Advertisement

Μίζες 500 ευρώ σε διερμηνείς για νέα υπηκοότητα

Έχοντας γνώση της επιθυμίας των μεταναστών να παραμείνουν στην Ελλάδα, ορισμένοι διερμηνείς που συνεργάζονται με την ΕΛ.ΑΣ. ζητούσαν μίζες για να καταχωρήσουν στα χαρτιά τους διαφορετική χώρα προέλευσης.


Πολλοί ήταν εκείνοι που με το αζημίωτο άλλαζαν «υπηκοότητα» και δηλώνονταν ως Παλαιστίνιοι και Αφγανοί για να αποχωρήσουν από τα κέντρα κράτησης εντός δύο-τριών ημερών. Τέσσερις Σύροι που είχαν συλληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στα τέλη Νοεµβρίου, κατήγγειλαν (5/1) πως ο διερµηνέας αραβικής γλώσσας που τους εξέτασε τους ζήτησε χρήµατα προκειµένου να τους καταχωρίσει ως υπηκόους Παλαιστίνης ή Αφγανιστάν προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.
Οι λαθροµετανάστες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», υποστήριξαν πως δεν έδωσαν χρήµατα και για το λόγο αυτό κρατούνταν ακόµη, ενώ συγκρατούµενοί τους που είχαν πληρώσει είχαν φτάσει στην Αθήνα.
Μία ηµέρα μετά την καταγγελία οδηγήθηκαν στο Τµήµα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας χωρίς τους διερµηνείς τους προκειµένου να διαπιστωθούν τα πραγµατικά τους στοιχεία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο διερμηνέας είχε καταχωρίσει μόνο έναν με τη σωστή χώρα προέλευσης, ενώ τους άλλους τους εμφάνισε ως μετανάστες από την Αλγερία, την Τυνησία και την Παλαιστίνη.
Ένας εξ αυτών αποκάλυψε πως του ζητήθηκαν 500 ευρώ για αυτόν και έναν συγγενή του από το διερμηνέα, ενώ άλλοι δέκα κρατούµενοι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 1.000 ευρώ για να «βαφτιστούν» Παλαιστίνιοι.
Στο μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να αναστείλει για ένα χρόνο την επαναπροώθηση προσφύγων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, όπως ορίζει η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, με το Χρήστο Παπουτσή να χαιρετίζει την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης.
cosmo.gr
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση