Ad Code

Responsive Advertisement

Τι λειτουργεί και τι όχι Τετάρτη-Πέμπτη στα ΜΜΜ


Μετρό και Ηλεκτρικός συγχρονίζουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως και τη λήξη της λειτουργίας.

Αναλυτικότερα,  την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και οι συνάδελφοί τους στο Μετρό θα εργαστούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15:30, ενώ στα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα.

24ωρη την Πέμπτη σε λεωφορεία-τρόλεί

Την Πέμπτη τώρα, τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας 12 το μεσημέρι με 4 το απόγευμα.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν οι συνδικαλιστές όλων των επιμέρους μέσων, θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Γ.Πεταλωτής: "Εύκολη λύση η επίταξη, ωστόσο δε τη συζητάμε"

"Η επίταξη είναι μια λύση που θα μπορούσε να είναι εύκολη, εμείς δεν τη συζητάμε", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς εάν εξετάζεται η κυβέρνηση τη λύση της επίταξης αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με διαβούλευση και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους εργαζομένους, να καταλήξει σε ένα σχέδιο που θα γίνει νόμος του κράτους, "ώστε να έχουμε πραγματικά αστικές συγκοινωνίες που θα ανταποκρίνονται σε αυτές μια μεγάλης σύγχρονης πόλης με τις ανάγκες των πολιτών να εξυπηρετούνται"..

"Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να μιλάμε για επίταξη", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, αναφέροντας ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο και θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με όλους του φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων και θα κατατεθεί στ Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών από αυτές.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση που υπήρχε στις αστικές συγκοινωνίες και ότι την ενδιαφέρει "να υπάρχει εξυγίανση σε όλους τους τομείς του δημοσίου και να παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη με το πιο φτηνό κόστος και για τον ελληνικό λαό και το δημόσιο συμφέρον".





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση