Ad Code

Responsive Advertisement

Υπέρ στενού του συνεργάτη που κατηγορείται για υποκλοπές τάσσεται ο Ντ.Κάμερον


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπερασπίστηκε τον διευθυντή επικοινωνίας της κυβέρνησής του, Άντι Κόουλσον, καθώς οι δικαστικές Αρχές της χώρας εντείνουν τις έρευνές τους για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από εφημερίδα στην οποία ήταν αρχισυντάκτης.

Ο Κάμερον δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο Κόουλσον «είναι εξαιρετικά ταραγμένος» από τις συνεχιζόμενες εικασίες για το τι συνέβαινε στην εφημερίδα όταν ήταν ο ίδιος επικεφαλής. Απέφυγε όμως να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι προσφέρθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στην κυβέρνηση.


«Του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία. Νομίζω ότι έχει κάνει καλή δουλειά για την κυβέρνηση και για τη χώρα», πρόσθεσε.


Η εφημερίδα Mail on Sunday έγραψε την Κυριακή ότι ο διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού ζήτησε συγγνώμη από τον Κάμερον για τη ζημιά που ενδέχεται να έχει προκαλέσει και πρότεινε να υποβάλλει την παραίτησή του. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τόσο ο Κάμερον όσο και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν απέρριψαν την πιθανότητα αυτή και του εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους. Ο πρωθυπουργός δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία.


Ο Κόουλσον αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα όταν εργαζόταν για την εφημερίδα, που ανήκει στον όμιλο News Corp του Ρούμπερτ Μέρντοχ. Τον περασμένο μήνα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να

τον συνδέουν με διαπραχθέντα εγκλήματα.

Η υπόθεση των υποκλοπών αναζωπυρώθηκε στις αρχές του μήνα, όταν η εφημερίδα News of the World απέλυσε τον αρχισυντάκτη Ίαν Έντμοντσον ο οποίος κατονομάζεται σε μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός Σιένα Μίλερ, η οποία κατηγορεί την εφημερίδα για υποκλοπή των φωνητικών μηνυμάτων της. Οι Βρετανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα επανεξετάσουν όλο το υλικό που συγκέντρωσε η αστυνομία για τις υποκλοπές αυτές.


Από την πλευρά τους οι Εργατικοί έχουν αμφισβητήσει το διορισμό του Κόουλσον ο οποίος παραιτήθηκε από την εφημερίδα News of the World το 2007, όταν ένας από τους δημοσιογράφους καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή παρακολουθούσε παράνομα τα μηνύματα των κινητών τηλεφώνων των εργαζομένων στα Ανάκτορα.


Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση