Ad Code

Responsive Advertisement

Ψάχνουν στους ομογενείς δύο δις ευρώ

Στους ομογενείς πρόκειται να στραφεί εντός του 2011 προκειμένου να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και να εξασφαλίσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ με μακροχρόνιους τίτλους.

Η "ηρωική έξοδος" στις αγορές θα επιχειρηθεί μέσω των ομολόγων διασποράς που θα απευθύνονται σε ομογενείς του εξωτερικού, κυρίως από Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Καθοριστικό παράγοντα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", θα αποτελέσει η βελτίωση του κλίματος μετά την ευρωπαϊκή λύση για την επιμήκυνση του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και η υποχώρηση των spreads.
H επιτυχής έκδοση των τρίμηνων εντόκων, που υπερκαλύφθηκε κατά 4,98 φορές, και το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν το 80% των τριμηνιαίων εντόκων γραμματίων ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ γέμισε με αισιοδοξία την ελληνική πλευρά.
«Είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν στο 80% περίπου», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρος Χριστοδούλου.
Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς το Μάρτιο θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το Μάιο λήγουν τίτλοι 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και τον Αύγουστο λήγουν ομόλογα ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι δανειακές ανάγκες για το 2011 θα καλυφθούν κατά κύριο λόγο μέσω του δανείου του Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από όπου θα αντληθούν 46,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
cosmo.gr
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση