Ad Code

Responsive Advertisement

Στην Κύπρο την Τρίτη η Μέρκελ


Το ζωηρό ενδιαφέρον του Βερολίνου να διαδραματίσει ρόλο προς την κατεύθυνση του τερματισμού της διαίρεσης της Κύπρου αποδεικνύει η επίσκεψη, την ερχόμενη Τρίτη, της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στη Λευκωσία, τονίζει ο Γερμανός πρέσβης Γκότφριντ Τζάϊτς.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού της γερμανικής κυβέρνησης στην Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός, όπως είπε, που υπογραμμίζει τη σημασία, την οποία έχει η Κύπρος για τη Γερμανία.

Σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γερμανός πρέσβης σημειώνει ότι η αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ισχύει και για την Κύπρο και η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ αποδεικνύει τη βασική αρχή ότι για τη Γερμανία δεν υπάρχουν μικροί ή μεγάλοι εταίροι ανάμεσα στους 27.

Σύμφωνα με τον Τζάϊτς, η Γερμανία δεν μένει ανεπηρέαστη από την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο γιατί είναι μια χώρα που γνωρίζει και η ίδια τη διαίρεση και έτσι κατανοεί το δράμα του κυπριακού λαού.

Ο Γερμανός πρέσβης αναφέρει ότι η Κύπρος επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς η Γερμανία επίλυσε το θέμα του περιουσιακού, επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι «η εμπειρία της Γερμανίας στον τομέα αυτό, φυσικά δεν μπορεί να αποτελέσει συνταγή για επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο, αλλά μπορεί να δώσει κάποιες ιδέες, που θα μπορούσαν να τύχουν αναπροσαρμογών ανάλογα με την κατάσταση στην Κύπρο».




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση