Ad Code

Responsive Advertisement

“Ηρωική έξοδος” με επιτόκιο φωτιά


Σήμερα (11/1) αναμένεται να βγει οι χώρα μας στις διεθνείς αγορές, αναζητώντας 1,5 δισ. ευρώ με εξάμηνα έντοκα γραμμάτια. Μάλλον οι αγορές μας περιμένουν στη γωνία, με τα spread να έχουν φτάσει στις 1.000 μονάδες βάσης...

Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ένα μικρό τεστ για να δει πόσα “πιάνει” στις διεθνείς αγορές, γι' αυτό και οι αναλυτές εκτιμούν πως το επιτόκιο θα είναι βαρύ και θα ξεπεράσει το 5%, αριθμός που συμπίπτει με αυτόν του δανείου για το πακέτο στήριξης.

Μικρό καλάθι κρατάμε λοιπόν, αλλά έτσι κι αλλιώς οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν γενικά στην ευρωζώνη και την ΕΕ, δεν ευνοούν τα πράγματα.

Η Πορτογαλία βρίσκεται με το ένα πόδι στο μηχανισμό στήριξης και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συγκαλέσει σύνοδο κορυφής για τις 4 Φλεβάρη, μετά από συζητήσεις με τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το προεδρείο του Eurogroup.

Εκεί θα συζητηθεί κυρίως η περίπτωση της Πορτογαλίας, η οποία συμπαρασύρει και την Ισπανία, ενώ η έκδοση ευρωομολόγου φαίνεται τόσο αναγκαία όσο ποτέ.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση