Ad Code

Responsive Advertisement

Αναβλήθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Μονής Βατοπεδίου


Για τις 14 Φεβρουαρίου 2012 αναβλήθηκε η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπεδίου. Το Δημόσιο ζητά ακύρωση του συμβολαίου και αναγνώριση κυριότητας στη λίμνη Βιστωνίδα και σε αγρόκτημα του δήμου Βεγορίτιδας.

Επιπλέον διεκδικεί το δημόσιο και αποζημίωση δέκα εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη. Να σημειωθεί ότι το επίδικο συμβόλαιο είχε συνταχθεί το 2007 από την Αικατερίνη Πελέκη. Ανάλογες αγωγές έχουν κατατεθεί και για άλλες τέσσερις ιερές μεταβιβάσεις.

Το Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών, ζητά να του αναγνωριστεί η κυριότητα επί της λίμνης Βιστωνίδας και επί του εποικιστικού αγροκτήματος στη θέση "'Αγιος Αθανάσιος", έκτασης 180 στρεμμάτων, στο δήμο Βεγορίτιδος του νομού Πέλλας.

Η αγωγή κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2010 και ύστερα από αίτημα προτίμησης που είχε υποβάλει το ελληνικό Δημόσιο προσδιορίστηκε για σήμερα. Το αίτημα αναβολής υπεβλήθη στο δικαστήριο σήμερα από την πλευρά της Μονής, η οποία ζήτησε να της δοθεί χρόνος ώστε να συλλέξει πρόσθετα στοιχεία για την υπόθεση. Το ελληνικό Δημόσιο έχει καταθέσει άλλες τέσσερις αγωγές κατά της Μονής Βατοπεδίου με τις οποίες ζητά την ακύρωση ανάλογων συμβολαίων ανταλλαγής, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν την άνοιξη.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση