Ad Code

Responsive Advertisement

Επί του πορίσματος συζητούν στην εξεταστική για Siemens


Γεμάτο με «αστερίσκους» αναμένεται να είναι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Siemens, με τη ΝΔ να αποκλείει το ενδεχόμενο να εκδοθεί κοινό πόρισμα και τους Π. Καμμένο και Δ. Παπαδημούλη να εισέρχονται πριν από λίγο στη συνεδρίαση με δεκάδες ενστάσεις επί των πραγματικών περιστατικών.
Ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ απέκλεισε ρητά ότι η ΝΔ θα συμφωνήσει με την πλειοψηφία σε κοινό πόρισμα, ωστόσο έκανε λόγο για ένα «ενιαίο κείμενο», στο οποίο όμως θα περιληφθούν οι ενστάσεις και παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης.
Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 80 ενστάσεις στο κείμενο των πραγματικών περιστατικών αλλά και ολόκληρα κεφάλαια που θεωρεί ότι θα πρέπει να περιληφθούν στο πόρισμα.
Ειδικότερα, έχει κάνει μια οριζόντια χρονική αντιπαραβολή ανάμεσα στα εμβάσματα, τις συναντήσεις που προκύπτουν από το ημερολόγιο Χριστοφοράκου και την υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων.
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι στα λίγα πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων που του έχουν διανεμηθεί, έχει εντοπίσει διαφορές μεταξύ των δηλωθέντων και των διαπιστωθέντων περιουσιακών στοιχείων.
Βάσει αυτών, ο κ. Καμμένος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συμφωνήσει με το πόρισμα της ΝΔ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, εξίσου πιθανόν όμως είναι να υποβάλει το δικό του ξεχωριστό πόρισμα.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει σήμερα 49 συγκεκριμένες ενστάσεις και παρατηρήσεις στο κείμενο των πραγματικών περιστατικών.
Μεταξύ αυτών, καταγγέλλει ότι «αποσιωπάται και παραλείπεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου που αναφέρεται σε χρηματοδότηση των ταμείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τα μαύρα ταμεία της Siemens», καθώς και ότι «δεν υπάρχει αναφορά και αξιολόγηση της ομολογίας του κ. Τσουκάτου ότι πήρε 1 εκ. μάρκα και τα έδωσε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει ότι «το κείμενο του ιστορικού και των πραγματικών περιστατικών βλέπει και αξιολογεί τις κρίσιμες πλευρές του μεγάλου δικομματικού σκανδάλου της Siemens μέσα από τα χρωματιστά γυαλιά των κομματικών σκοπιμοτήτων».

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση