Ad Code

Responsive Advertisement

Γερμανικό κάλεσμα να αποχωρήσουμε από τη Σένγκεν

Επικαλούμενος αδυναμία της Ελλάδας να ελέγξει τα σύνορά της, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, Γκίντερ Κρινγς, κάλεσε τους Έλληνες να δείξουν αξιοπρέπεια και να εγκαταλείψουν τη συνθήκη του Σένγκεν που διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των μελών-χωρών της.

«Οι Έλληνες πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια να εγκαταλείψουν το χώρο του Σένγκεν σήμερα και όχι αύριο, αφού δεν είναι πρόθυμοι ή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, επισημαίνοντας πως η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει απαθής «πως οι Έλληνες καταπατούν τους νομικούς κανονισμούς». Η επίθεση αυτή έπεται της απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, για αναστολή της επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα για ένα χρόνο σε μία περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αναγείρει φράκτη στα χερσαία της σύνορα στον Έβρο για να περιορίσει τη λαθρομετανάστευση.
Έτσι, για ένα χρόνο θα διεκπεραιώνονται στη Γερμανία οι αιτήσεις ασύλου προσφύγων, που βάσει του «συστήματος του Δουβλίνου» θα έπρεπε να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.
Με την αναστολή της επαναπροώθησης ο υπουργός Εσωτερικών προλαμβάνει και επικείμενη απόφαση του ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που είχε αναστείλει το Σεπτέμβριο του 2009 την επαναπροώθηση Ιρακινού φυγά εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα.
Ενδεχόμενος χαρακτηρισμός της Ελλάδας ως «μη ασφαλούς» χώρας θα περιόριζε δραστικά τις δυνατότητες της Γερμανίας να επαναπροωθεί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί πως ο αριθμός των προς επαναπροώθηση προσφύγων στη Γερμανία είχε φτάσει πέρυσι τους 2.458, αλλά μόνο 55 εξ αυτών παραδόθηκαν στην Ελλάδα. Η διαδικασία χορήγησης ασύλου σε 1.281 περιπτώσεις διεκπεραιώθηκε στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι προσέφυγαν στα γερμανικά δικαστήρια.
cosmo.gr
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση