Ad Code

Responsive Advertisement

Η αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων διολισθαίνει σε επίπεδο «junk»


Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch προχώρησε, όπως είχε προειδοποιήσει, σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα στο «ΒΒ+», μεταδίδει το Reuters.

Με την υποβάθμιση αυτή, η αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων διολισθαίνει σε επίπεδο «junk» από τα προηγούμενα επίπεδα «investment».

Πάντως ο οίκος αναμενόταν να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το outlook της αξιολόγησης παραμένει «αρνητικό» που σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιτήρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Όπως και η Fitch Ratings, και οι δύο άλλοι μεγάλοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, S&P και Moody’s έχουν θέσει από τον Δεκέμβριο την Ελλάδα υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση