Ad Code

Responsive Advertisement

Μακελειό στη γενέτειρα του Σαντάμ

Μακελείο σημειώθηκε στην πόλη Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο περιφερειακό συμβούλιο με βόμβες και χειροβομβίδες. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.


Μακελείο σημειώθηκε στην πόλη Τικρίτ, την γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο περιφερειακό συμβούλιο με βόμβες και χειροβομβίδες και κράτησαν ομήρους.

Το ένοπλο επεισόδιο με την κατάληψη του κτιρίου κράτησε για πολλές ώρες, πριν να δώσουν τέλος οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Ο Τζάσιμ αλ Ντουλάιμι, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου της Σαλαχεντίν, δήλωσε ότι τρία μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και 7 αντάρτες είναι μεταξύ των νεκρών.

Νεκρός έπεσε και ο δημοσιογράφος Σαμπάχ αλ Μπάζι , 30 ετών, που εργαζόταν για το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι νεκροί είναι 41 και οι τραυματίες 95. "Έξι τρομοκράτες σκοτώθηκαν", δήλωσε ένας αξιωματούχος του αστυνομικού τμήματος της Τικρίτ.

Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν παγιδευμένα με βόμβες αυτοκίνητα, ζώνες με εκρηκτικά και χειροβομβίδες προκειμένου να εισβάλουν στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου και κρατούσαν ομήρους, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ένας άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι, που φορούσαν στρατιωτικές στολές, έριξαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν προτού εισβάλουν.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να επέμβουν όταν οι ένοπλοι έφτασαν στην είσοδο, όμως ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη. Η έκρηξη ήταν δυνατή και προκάλεσε το θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας", πρόσθεσε.

"Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν μέσα στο κτίριο, ενώ άλλοι ένοπλοι κατάφεραν να κρατήσουν μέλη του συμβουλίου ομήρους", ανέφερε.

Μέλη των ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο κτίριο και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους ενόπλους, που κρατούσαν ομήρους στον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

http://fonografos.blogspot.com/
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση